30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Köylülerin cami sevinci

TÜRKMENUŞAĞI KÖYLÜLERİN CAMİ SEVİNCİ

Mersin'in Silifke İlçesinde camisi olmayan tek köyü olan Türkmenuşağı köyü Atakent Belediyesi ve ilçe Müftülüğünün girişimleri ile camisine kavuştu.

Silifke Müftülüğü'nün girişimleri ve Atakent Belediyesi'nin destekleriyle atıl durumdaki bir bina cami olarak düzenlenerek köylülerin hizmetine açıldı. Caminin yanı sıra köye bir de muhtarlık hizmet binası kazandırıldı.

Cami ve muhtarlık binası Türkmenuşağı köyünde gerçekleştirilen bir törenle hizmete girdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan törende ilçe vaizi Osman Bayram Latifoğlu tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

Ardından bir konuşma yapan Türkmenuşağı Köyü Muhtarı Osman Tığbıyık, köylerine kazandırılan cami ve muhtarlık binası için emeği geçenlere teşekkür etti. 80 nüfuslu köyde vatandaşların hayvancılıkla geçimini sağladığını, bu sebeple yarı göçebe yaşandığını anlatan Muhtar Tığbıyık, "Bugüne kadar köyümüzde camimiz yoktu. Özellikle Ramazan ayları ile cenazelerde zorluk yaşıyorduk. Bugün büyük bir eksikliğimiz giderilmiş oldu. Emeği geçen başta İlçe Müftümüz Bekir Kaplan'a müftülük personellerine, Belediye Başkanımız Hasan Uslu ve belediye personellerine köy halkım adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Törende konuşan Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu ise, camilerin sadece inanç ve ibadethane olarak kullanılan yerler olmadığını ifade etti. Uslu, "Camiler, aynı zamanda eğitim müessesesidir. Devletin kontrolü altında Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülüklerimizin kontrolü altında burada gören yapan din görevlilerinin insanlarımıza dini konularda vaaz ettikleri yerlerdir" diye konuştu.

Başkan Uslu'nun ardından törene katılanlara hitap eden Silifke Müftüsü Bekir Kaplan, " Köyümüzde bugüne kadar cami olmamış, belki köylünün göçebe olarak yaşamasından, belki komşu köylerde bu ihtiyaçlarını karşıladıklarından. Ama olmayışı büyük bir eksiklikti. Geçen yıl köyün camisinin olmadığı ulusal basında haber olarak çıktı. Ardından diyanet işleri başkanlığımızın talimatıyla harekete geçilerek bugün köyümüze bir cami kazandırılmış oldu. Şu anda kadrolu bir imamın verilmesi mümkün değil. Talha Çetin isimli vatandaşımız kadrolu imam tayin edilinceye kadar bu göreve yürütecek. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Silifke Müftüsü Bekir Kaplan tarafından katkılarından dolayı Atakent Belediye başkanı Hasan Uslu'ya bir plaket takdim edildi.

Kurban kesilip dua edilmesinin ardından cami ve muhtar odasının açılışı gerçekleştirildi.

Törene katılanlar hizmete yeni açılan camide ilk cuma namazını hep birlikte kıldılar.

Program ikramların ardından sona erdi.

Törene, Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu ve Silifke Müftüsü Bekir Kaplan'ın yanı sıra AK Parti Silifke İlçe Başkanı İsmail Hakkı Köroğlu, AK Parti Mersin Milletvekili Adayları Mustafa Sami Cüceloğlu ve Abdullah Kuz ile parti yönetim kurulu üyeleri, MHP İl Genel Meclis Üyeleri Yahya Yılmaz ve Mustafa Göktaş, Atakent Belediye meclis üyeleri, belediye personeli, müftülük personeli, bazı köy ve mahalle muhtarları ile Türkmenuşağı köylüleri katıldı.

TÜRKMENUŞAĞI KÖYLÜLERİN CAMİ SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2011 Cumartesi 11:28:03
Güncelleme :14 Mayıs 2011 Cumartesi 18:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?