4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Köylülerin eski aletler müzesi

KÖYLÜLERİN ESKİ ALETLER MÜZESİ

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı İmamuşağı köylüleri, biraraya gelerek geçmiş yıllarda evlerinde ve günlük işlerinde kullandıkları aletlerin sergilendiği bir müzeyi hizmete açtılar.

Silifke'ye bağlı İmamuşağı köyünde bulunan atıl okul, köy kültürevi ve kütüphanesi olarak hayata geçirildi. Köylüler, geçmiş yıllarda evlerinde ve günlük işlerinde kullandıkları aletlerin sergilendiği bir kültürevini hizmete açtılar. Köyde okul binası önünde yapılan törende konuşan Silifke İmamuşaklılar Toplumsal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Dölekoğlu, "Köy muhtarlığı ve halkımızla birlikte kullanılmayan ilkokul binamızda bir restorasyon çalışması yaptık. Daha sonra geçmiş

yıllarda ebeveynlerimizin ev ve günlük işlerinde kullandıkları el ve ev aletlerini burada topladık. Gelecek kuşaklarımıza aktarmayı hedeflediğimiz, kültürümüzün yaşatılması konusunda bizlere destek veren başta ilçe kaymakamımız Fatih Damatlar'a, Silifke ve Taşucu Belediye Başkanlarımıza, muhtarlığımıza, bu projenin yürütülmesinde bizlere yardımcı olan Metin Kömbe'ye ve köy halkımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Kültürevi ve kütüphanemizin halkımıza ve köyümüze hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Atıl durumda bulunan köy okulunun hayata geçirilmesi için büyük çaba harcadıklarını belirten İlçe Kaymakamı Fatih Damatlar ise, "Kültürevi içerisinde birçok roman, hikaye türü kitaplarını yanı sıra eski tarihlere dayalı gazete arşivleri yer almakta. Yöremizin tarihi dokusunun sergilendiği müzeye öğrenciler ve köy halkının yararlanabileceği bilgisayarlar konulacak. Böylelikle köy halkı teknolojiden faydalanmış olacak. Kültürevi ve kütüphanenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Mevcut okul ve çevresindeki arsayı bağışlayan hayırsever vatandaşın ismi verilen Mustafa Şakir Şeker Kültürevi ve Kütüphanesi'nin açılış kurdelesini Kaymakam Fatih Damatlar, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, Dernek Başkanı Ahmet Dölekoğlu ve İmamuşağı köyü muhtarı Kadir Tokmar birlikte kesti.

Köy halkı tarafından kurulan Yörük çadırlarında hazırlanan sıkma börek-ayran, keşkek ve diğer yöresel yemekler törene katılan misafirlere ikram edildi.

KÖYLÜLERİN ESKİ ALETLER MÜZESİ
KÖYLÜLERİN ESKİ ALETLER MÜZESİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 11:38:01
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 11:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?