4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Köylünün su çilesi bitmiyor

KÖYLÜNÜN SU ÇİLESİ BİTMİYOR

Mersin'in Mut ilçesine bağlı Göksu beldesinde yer alan Kıravga Karayama Mahallesi'nde 'su sorunu' yaşanıyor.

İçme ve sulama suyu olmaması nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan mahalle sakinleri, sorunun da bir an önce çözülmesini, kuraklaşan arazilerine de yeniden ürün ekip, geçimlerini sağlamak istiyor.

İlçeye 60 kilometre uzaklıkta bulunan ve 25 haneden oluşan ve 110 yıllık bir geçmişe sahip olan mahallede yaşayanlar, içme ve sulama suyunda yaşanan sorun nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı. Su sorununun çözülmesi halinde evlerine geri dönüp, tarlalarını yeniden ekmeye başlayabileceklerini dile getiren vatandaşlar, bu noktada da ilgililerin gereken adımı atmasını bekliyor.

85 yaşındaki Ali Ataş, mahallenin su ihtiyacını daha önce su kanalından temin ettiğini, ancak söz konusu kanaldaki suyunsa Gökboyun ile Malhoca (Işıklar) Köyünü karşı karşıya getirdiğini ve konunun da yargıya taşındığını anlattı. Ataş, "Mahallemiz susuz kalınca kadınlarımız merkeplerle su çekmeye başladı. Omuzlarında su taşıyan kadınlarımızın bu durumu bizi rahatsız etti ve bizde son çare olarak yaşadığımız yerden ayrılmak zorunda kaldık. Şimdi suyu boruya alacaklarmış. Artık toprağımızdan çıkan ve özlem duyduğumuz suyu da göremeyeceğiz" dedi.

Geçimlerini tarımla sağladıklarını dile getiren Ataş, su sorunu nedeniyle de tarım arazilerinin kuruduğunu ve tarımsal faaliyetlerde bulunamadıklarının altını çizerek, konuşmasını da şöyle sürdürdü:

"Bizler evimizi ve arazilerimizi terk etmek zorunda kaldı. Şu anda mahalledeki evler harabeye dönüştü. Arada sırada gelip, evime bakıp gidiyorum ve bu durum beni çok üzüyor. Şu anda belediye başkanı olan Sunullah Yerlikaya bölgeye ince borularla su getirdi. Ancak bunla biz sadece içme suyu ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Bahçelerimizi sulamak için suyumuzu geri istiyoruz."

51 yaşındaki Mevlit Ataş da, Kıravga Karayama Mahallesi'nin 110 yıllık bir yerleşim bölgesi olduğunu hatırlatarak, ancak bugün gelinen noktada bölgenin; 'susuzluktan bir kabilenin göç ettiği yer' olarak anıldığını söyledi.

KÖYLÜNÜN SU ÇİLESİ BİTMİYOR
KÖYLÜNÜN SU ÇİLESİ BİTMİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 14:17:05
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 14:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?