5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Köyü taş ocağı ikiye böldü

Mersin'in Tarsus ilçesi Sağlık köyünde faaliyete girecek olan yeni taşocağı nedeniyle köylüler ikiye bölündü.

Köyde bulunan mevcut 3 taş ocağının yanına yapılmak istenen 4. taş ocağına köylülerin bir kısmı karşı çıkarken, bir kısmı yapılmasından yana görüş belirtiyor. Taş ocaklarında yakını çalışan köylüler taş ocaklarından şikayetçi olmadıklarını dile getirirken, diğer köylüler de yeni taş ocağının evlerine zarar vereceği düşüncesiyle karşı çıktıklarını ifade etti.

Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, yaşanan sıkıntıları yerinde görmek için Sağlıklı köyüne gitti. Şikayetlerin değerlendirileceğini belirten
Gödekmerdan, "Sizin sorunlarınızı, sıkıntılarınızı çözmek için buraya geldik. Hiç kimsenin endişe etmesine gerek yok. Şikayetler değerlendirilecek. Yetkili arkadaşlar sizlere konuyla ilgili gerekli bilgileri verecekler. Bu konuda kaymakamlık olarak üzerimize düşen görev ne ise yapmaya hazırız" dedi.

Gödekmerdan'ın yanı sıra Çevre İl Müdür Yardımcısı Zübeyir Güven, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Ataş, Özel İdare Müdürü Şemsettin Erdoğan, Tarsus Müze Müdürü Abdulbari Yıldız ve birçok bürokrat köylülerin şikayetlerini dinledi.

Öte yandan İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden ve İl Özel İdare'den yetkililer taş ocaklarının çalışma prensipleriyle ilgili köylülere bilgi verdiler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 09:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?