5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kredi operasyonuna 30 gözaltı

Mersin'in Anamur ve Bozyazı ilçelerinde düzenlenen batık kredi operasyonunda, aralarında özel bir banka şubesinin müdürü ve personelinin de bulunduğu yaklaşık 30 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

İddiaya göre olay, Silifke ilçesinde bir banka şubesinin sahte tapu, sahte ziraat belgesi ve evraklar karşılığı düzenlediği düşük faizli kredileri, evrakta adı geçen şahısa ödenmiş gibi göstererek yüksek faizler karşılığında tefecilere ve nakit sıkıntısı çeken kişilere vermesiyle başladı.

Silifke'de patlak veren kredi olayına el koyan Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olaya adları karışan sorumluları gözaltına alırken, özel bir bankanın müdürü, benzer olayların Anamur'da da yaşandığı ihbarında bulundu.

Bunun üzerine soruşturmayı genişleten polis, Alanya'da bir matbaada bastırılan sahte tapu örneğine ulaşırken, ziraat belgesi ile adlarına kredi verilmiş bazı çiftçilerin sorgusuna başvurdu. Soruşturmada, çoğunluğu Bozyazı ve Anamur ilçesinde çiftçi olan kişilere haberi ve bilgisi olmadan verilmiş gibi gösterilen büyük miktarlardaki kredilerin, tefecilere ve özellikle yarım kalmış binaların bazı müteahhitlerine yüksek faizler karşılığında verildiği belirlendi.

Soruşturma çerçevesinde aralarında özel banka müdürü ve personelinin de bulunduğu yaklaşık 30 kişinin gözaltına alındığı ifade edilirken, şüphelilerin bugün adliyeye çıkarılması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 17:02:17
Güncelleme :6 Haziran 2009 Cumartesi 17:12:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?