5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kriz 120'lik nineyi de vurdu

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan 120 yaşındaki Zeliha İkier de krizin kurbanı oldu.

Torunu İbrahim İkier (30) ile birlikte yaşayan Zeliha İkier'in hayatı, torununun çalıştığı tekstil fabrikasının ekonomik kriz nedeniyle kapanmasının ardından değişti. Torunu fabrikada çalışırken, et, bal, pekmez, yoğurt, süt gibi yiyeceklerle düzenli beslenen İkier, bugünlerde kuru ekmeğe muhtaç yaşıyor.

Düzenli beslenemediği için hastalanan İkier'in gözleri de artık görmüyor. Yürümekte güçlük çeken yaşlı kadın, krizin bitmesi ve işsiz torunun bir iş sahibi olmasını istiyor. Fabrikada çalışırken, ninesinin bütün ihtiyaçlarını karşılayabildiğini belirten İbrahim İkier, ekonomik krizin kendilerini de vurduğunu söyledi.

İkier, "Çalışırken, düzenli maaşımı alıyordum, düzenli olarak da her akşam eve geldiğimde nineme, eşime, bebeğimize etini, balını, sütünü, ekmeğini alıp geliyordum. Fakat işten atıldıktan sonra eve ekmek getiremez oldum. Yaşlı olan nineme de bakamaz duruma geldim" dedi.

İbrahim İkier'in eşi Sema ise, ellerinden geldiği kadar ninelerine bakmaya çalıştıklarını ifade ederek, ekonomik krizin kendilerini perişan ettiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 23:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?