5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kriz çiçekleri de soldurdu!

Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Şahbudak, global krizden en çok etkilenen sektörlerin başında çiçekçiliğin geldiğine dikkat çekerek, sektör olarak morale ihtiyaç duyduklarını söyledi.

'Dünya Çiçekçiler Günü' kutlamaları kapsamında Mersin'de de bir dizi tören ve etkinlikler gerçekleştirildi. Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından organize edilen etkinlikler ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Burada Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Oda Başkanı Ömer Şahbudak, tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de etkileyen ekonomik krizin, çiçekçilik sektörüne yansımalarını değerlendirdi. Şahbudak, oldukça zor şartlar altında ayakta durmaya çalışan çiçekçi esnafının krizle birlikte adeta kapısına kilit vurma noktasına geldiğine dikkat çekerek, sektörün de krizden en çok etkilenen sektörlerin başında yer aldığını belirtti.

İnsanlara çiçek sevgisini ve çiçek bilincini aşılamaya çalıştıklarını kaydeden Şahbudak, oda olarak yapmayı düşündükleri meslek içi eğitimlerin yanı sıra kültürel ve sosyal etkinlikleri de kriz nedeniyle yapamadıklarını dile getirdi. Şahbudak, "Yaşanılan bu zorlu süreçte her zamankinden daha çok birlik ve beraberliği ihtiyacımız var. Aynı çatı altında buluşup, sorunlarımızı hep birlikte çözmeliyiz ama bunun için de morale ihtiyacımız var" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 21:40:01
Güncelleme :7 Mayıs 2009 Perşembe 21:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?