9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kriz komitesi oluşturuldu

Mersin'de orman yangınlarına karşı kriz komitesi oluşturulduğu bildirildi.


Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, yaptığı açıklamada, meteorolojik verilere göre ülkenin güney ve batı bölgelerinde 26 Haziran-1 Temmuz 2007 tarihleri arasında orman yangınları açısından yüksek risk taşıyan şartlar oluştuğundan, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında olağanüstü tedbirlerin alınması gerekliliğinin ortaya çıktığını söyledi. Bu çerçevede Mersin Valiliği başkanlığında orman yangınlarıyla mücadele kriz komitesi oluşturulduğunu dile getiren Gözükara, bu kapasamda ilgili birimlerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildiğini belirtti. Vali Yardımcısı Ahmet Soley başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bir dizi tedbir alındığını ifade eden Gözükara, şunları kaydetti:


"27 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında Mersin ili dahilindeki ormanlara giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır. Tahsisli piknik yerleri dışında ormanda piknik yapmak yasaklanmıış olup, bu alanlar jandarma, polis, orman teşkilatı ve muhtarlarca devamlı kontrol edilecektir. Orman yangınlarına destek veren kuruluşların iş makineleri ve ulaşım araçları, sürücüleri ile birlikte, her an hazır durumda bulundurulacaktır. Hava neminin düşük ve rüzgarın şiddetli olduğu zamanlarda orman idaresinin talebi doğrultusunda elektrik kesintisi yapılacaktır. Müftülüklerle işbirliği yapılarak orman köylüsünün orman yangınlarına karşı duyarlı olmaları,orman sevgisi, orman yangınlarına katılmaları hususları cami hoporlerinden vatandaşlara sıkça duyurulacaktır. 27 Haziran-1 Temmuz arasında köy muhtar ve azaları, ormana yakın veya bitişik evi olan hane sahiplerini ve köylüleri uyaracaklardır. Bu tarihlerde taş ve maden ocaklarında patlayıcı madde kullanılması yasaktır."


Gözükara, bu tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkında kanunun ilgili hükümleri gereğince işlem yapılacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 18:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?