5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kriz makarnayı teğet geçti

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Başkanı Mahmut Arslan, makarna sektörünün dünya ölçeğinde yaşanan ekonomik krizden diğer sektörlere göre daha az etkilendiğini söyledi.

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Başkanı ve aynı zamanda Arbel Bakliyat Yönetim Kurulu Başkanı olan Arslan, özellikle Japonların Türk borsasına yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çekerek, "Piyasalarda yaşanan durgunluk tüm sektörleri olumsuz etkiledi. Ancak buna rağmen makarna, diğer sektörlere göre krizden daha az etkilendi. Başbakan Erdoğan'dan esinlenirsek; 'Kriz makarnayı teğet geçti' diyebiliriz" diye konuştu.

Firma olarak krize karşı gereken tedbirleri aldıklarını, bunun yanında stok maliyetlerini de azaltıp likitide sorununu çözüme kavuşturduklarını anlatan Arslan, ne kadar büyük bir firma olunursa olunsun likidite sorunu çözülmedikçe iflasın da kaçınılmaz olduğunu savundu. Arslan, kendilerinin söz konusu sorunu çözdüklerini ve bu nedenle de krize karşı daha dirençli bir yapıya büründüklerini dile getirdi.
Arbella'nın özellikle 2008 yılının ilk 9 ayındaki marka yatırımlarıyla kendini öne çıkarttığına dikkat çeken Arslan, bununla birlikte üretimi arttırdıklarını söyledi. Arslan, "Ağustos ayında 10 milyon dolarlık yatırım kararı almıştık. Krizde yüzde 40 kapasite artırımına gittik. İrmik ve makarna üretimimiz yüzde 40'lık bir artış gösterdi. Japon pazarında aranan marka olunca, üretimimizi de arttırmak şart oldu" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 17:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?