5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Kriz tedbirleri uygulanmalı'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şube Başkanı Mekin Merter Salt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tedbirlerin biran önce uygulamaya konulması gerektiğini söyledi.

Başta inşaat olmak üzere beyaz eşya ve otomotiv sektörlerinde global krize bağlı olarak çok ciddi bir durgunluk yaşandığına dikkat çeken Mekin Merter Salt, bu noktada da Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan tedbirleri söz konusu sektörlerde tüketimi canlandırmaya yönelik önemli bir adım olarak yorumladı. Salt, belirtilen sektörlerde yapılacak olası bir KDV indirimi ve 3 ay süreli ÖTV ertelemesinin aynı zamanda da maliyetleri düşürüp, iç tüketimi canlandıracağına inandığını dile getirdi.

Alınacak olan tedbirlerin, MÜSİAD başta olmak üzere iş dünyasının uzun bir süredir üzerinde durduğu talepler olduğunu ifade eden Salt, "Burada önemli olan; söz konusu tedbirlerin biran önce uygulamaya geçirilmesidir. Eximbank'ın sermayesinin arttırılması da finansman zorluğu çeken ihracatçılarımızın desteklenmesi açısından faydalı olacaktır. Ancak Eximbank kredilerinde KOBİ'ler mutlaka gözetilmelidir. Tüm bunların yanında KOSGEB tarafından KOBİ'lere yönelik olarak 75 milyon TL'lik ek kaynak sağlanması
KOBİ'lere hayat öpücüğü verecektir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 17:48:58
Güncelleme :14 Mart 2009 Cumartesi 18:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?