5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kriz üniversite şenliğini'de vurdu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından 15 yıldır organize edilen 'Kültür ve Spor Şenliği', bu yıl global krizin gölgesinde kaldı. Kriz nedeniyle sponsor bulmakta zorlanan üniversite yönetimi, sadece bir konser düzenleyebildi.

MEÜ de global krizden nasibini aldı. 2007-2008 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen ve 5 gün süren şenlik kapsamında; Teoman, Feridun Düzağaç, Öykü-Berk, Şebnem Ferah, Teoman ve Hayko Capkın gibi ünlü isimleri ağırlayan MEÜ, bu yıl sadece Ferhat Göçer'i öğrencileriyle buluşturabildi. Şenlik programıysa geçen yılın aksine bu yıl daha çok yerel etkinliklerle oluşturuldu. Bu duruma gerekçe olarak da 'sponsor' bulunamaması gösterildi.
MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, İHA muhabirine yapmış olduğu değerlendirmede, üniversitedeki kültürel ve sosyal yaşama katkı sağlama adına her yıl 'Kültür ve Spor Şenliği'ni organize ettiklerini ancak bu yılki şenliği bir önceki yıldan ayıran en belirgin özelliğin her akşam farklı bir konserin düzenlenememesi olduğunu vurguladı. Suha Aydın, bu yılki etkinliklerin sadece kendi öğrencilerine yönelik bir şenlik olduğuna ve bu nedenle de şenliğe dışarıdan gelenlerin katılımına izin vermediklerine dikkat çekti.

Bu duruma dünya ölçeğinde yaşanan ve Türkiye'yi de etkileyen global krizin önemli bir etkisi olduğuna dikkat çeken Aydın, "Geçen yılki şenliği biz sponsorlarımızın desteğiyle yapmıştık. Ancak bu yıl ne yazık ki sponsor bulamadık ve biz de şenliği kendi imkan ve bütçemizle gerçekleştirebildik" dedi. Aydın, kısıtlı imkanlarla gerçekleştirilen '15. Kültür ve Spor Şenliği'nin kapanışında en görkemli sanatçıyı seçmeye özen gösterdiklerini ve bu noktada Ferhat Göçer'de karar kıldıklarını dile getirdi.

"Ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi, söz konusu konserde yaşanan coşkuda gördük" diyen Rektör Suha Aydın, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Sevginin, saygının, dayanışmanın ve paylaşımın harmanlandığı şenliğe katılan öğrencilerimizin, bu yıl büyük bir coşku yaşadıklarına tanık olduk. Yoğun bir eğitim-öğretim dönemi sonunda gerek öğrencilerimizin gerekse öğretim elamanlarıyla birlikte çalışanlarımızın enerjilerini boşaltmalarına, 'biz' kavramını sentezleyebilmelerine fırsat sağladık. Etkinliklerimiz hiç eksilmedi, sadece 1 Mayıs'ın resmi tatil olarak ilan edilmesi nedeniyle o gün yapılacak etkinlikleri diğer günlere yaydık. Bunun dışında da
herhangi bir sıkıntımız da olmadı" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 14:52:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?