5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Krize inat, kendi işlerini kuruyorlar

Mersinli girişimci kadınlar, global krize rağmen kendi işini kuruyor. Mersin İl Özel İdaresi tarafından yürütülen; 'Mikrokredi Projesi' kapsamında bin TL'lik kredi alan kadınlar, kendi işinin patronu olacak. Proje kapsamında bugüne kadar 465 kadına toplam 465 bin TL kredi verildiği bildirildi.

Mersin Valiliği koordinasyonunda İl Özel İdaresi tarafından yürütülen; 'Mikrokredi Projesi' kapsamında başlatılan çalışmalar devam ediyor. Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende 46 kadına daha bin TL'den toplam 46 bin TL'lik kredi verildi.

Burada konuşan Vali Hüseyin Aksoy, mikrokredi uygulamasına önem verdiklerine dikkat çekerek, özellikle kadınların söz konusu kredilerden yararlanarak ekonomik anlamda hem kendilerini, hem de ailelerini daha iyi bir noktaya taşıyabilmelerini hedeflediklerini anlattı. Aynı zamanda da kadınların kendilerine olan güven duygularının da gelişmesine katkı sunmakla birlikte kendi ayakları üzerinde durabilmelerine de yardımcı olduklarını dile getiren Aksoy, kredi olanaklarından yararlanan kadın sayısının arttırılması noktasında girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Aksoy, "Özellikle mikrokredi aldıktan sonra kendi işini kuran kadınlarımız var. Bunların sayısı şu ana kadar 40'a ulaştı. Temennimiz, kadınların almış oldukları bu kredilerle birlikte kendi işlerini kurarak, bir işveren haline gelmeleridir. Bu yönde başarı sağlayan kadınlarımız var. Umuyorum ki bugün kredi alan kadınlarımız da kendi işyerlerini kurabilme cesaretini göstereceklerdir. Bu noktada Valilik olarak, söz konusu kadınlarımızın bu girişimlerini desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Kredi alıp, kendi işini kurma noktasında girişimde bulunan kadınların, diğer hemcinslerine de örnek olmasının yanında cesaret de vereceğini savunan Aksoy, temel hedeflerinin kadınların kendilerine olan özgüvenlerinin artıp, cesaretlerinin de üst noktaya taşınması olduğunu tekrarladı.

Vali Aksoy, hayata geçirilen projenin Türkiye'ye de örnek olabileceğini ifade ederek, 'Mikrokredi Projesi'nin daha da geliştirilmesi noktasında çalışmalarda bulunduklarını belirtti. Kendi işini kurma noktasında kararlı olan kadınların, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yürütülen; 'Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP)' kapsamında hazırlayacakları projelerle kredi alabileceğine işaret eden Aksoy, bunun yanında başka kaynakların da oluşturulabileceğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından toplam 46 kadına Vali Hüseyin Aksoy ve Mersin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Zahteroğulları tarafından bin TL'den oluşan kredileri dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 12:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?