5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Krosta yorulan kendini denizde buldu

Mersin'in Silifke ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Okullar arası kros grup eleme yarışlarına katılan ve zorlu parkura dayanamayıp fenalaşan öğrenciler denize girerek yorgunluk attı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmalara 18 ilden gelen 600 sporcu yarıştı. Sporcular yarışma esnasında aşırı hava sıcaklığı nedeniyle baygınlık geçirirken, yarışma sonrası denize girdi.

"Koşu bahane, deniz şahane" diyerek kendisini Akdeniz'in serin sularına bırakan Amasya Suluova Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Pelin Üçok, "Silifke'ye Türkiye Okullar arası kros grup elemelerinde yarışmak için geldik. Sıcak ve güneşli havada yapılan yarışların ardından kendimizi denize atarak serinlemeye çalışıyoruz. Akdeniz, güneş ve kumsal çok güzel. Hayatımda bu zamana kadar bu mevsimde denize girmek nasip olmamıştı" dedi.

Kapızlı 23 Nisan tesisleri yanında bulunan Atayurt Belediyesi kros parkurunda Türkiye'nin farklı illerinden gelen sporcular küçük kız ve küçük erkekler, yıldız kız ve yıldız erkekler, genç kız ve genç erkekler kategorisinde yarıştılar.
Türkiye okullar arası gurup eleme yarışları genç erkekler kategorisi 5 bin metre ferdi sıralamada Mustafa Demir birinci, Semih Yıldız ikinci, Çağrı Karaca üçüncü oldu. Takım olarak ise Nevşehir Lisesi birinci, Konya Ereğli Lisesi ikinci, Kahraman Maraş M. Halil Lisesi üçüncü oldu.

Genç bayanlar kategorisi 3 bin metre ferdi sıralamada Tuğba Karakaya birinci, Buket Gezerkaya ikinci, Ümmühan Karaçadır üçüncü oldu. Takım olarak ise Karaman Fatih Lisesi birinci, Niğde Kemerhisar lisesi ikinci, Hatay Kırıkhan lisesi üçüncü oldu.

Yıldız erkekler kategorisi 3 bin metre ferdi sıralamada Turgay Bayram birinci, Hasan Çavdar ikinci ve Murat Arslan ücüncü oldu. Takım olarak ise Kahramanmaraş M Kemal İlköğretim Okulu birinci, Gaziantep yatılı bölge ilköğretim okulu ikinci, Hatay Kuşalanı İlköğretim Okulu üçüncü oldu.
Yıldız kızlar kategorisi 2 bin metre ferdi sıralamada Seher Açar binici, Hatice Ünzir ikinci ve Ş. İpek Çakır üçüncü oldu. Takım olarak ise Diyarbakır Y. Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu birinci, Kayseri M. Cıngıllıoğlu İlköğretim Okulu ikinci, Kahramanmaraş Düzbağ Yeşiloba İlköğretim Okulu üçüncü oldu.

Küçük erkekler kategorisi bin 500 metre ferdi sıralamada Emre Ulusoy birinci, Mehmet Arslan ikinci, Y. Emre Yılmaz ise üçüncü oldu. Takım olarak ise İzmir Nuri Erzengin İlköğretim Okulu birinci, Hatay Boynuyoğun İlköğretim Okulu ikinci, Nevşehir Yazıhöyük İlköğretim okulu ise üçüncü oldu.

Küçük kızlar bin 200 metrede ferdi sıralamada Afyon Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndan Ayşegül Geçievi birinci, aynı okuldan Kader Eşsiz ikinci, Niğde Sazlıca İlköğretim Okulu'ndan Havva Yılmaz üçüncü oldu. Takım olarak ise Afyon Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu birinci, Kayseri Osman Ulubaş İlköğretim Okulu ikinci, Niğde Sazlıca İlköğretim Okulu üçüncü oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 17:45:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?