4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Küçük Emir'i köylüler buldu

KAYIP ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUK 4 GÜN SONRA DERE YATAĞINDA BULUNDU

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Yenisu köyünde 4 gündür kayıp olan zihinsel engelli çocuk köylüler tarafından ormanlık alanda dere yatağına düşmüş olarak bulundu.

Arkadaşları ile köy merkezinde oynarken 14 Temmuz Çarşamba günü saat 11.30 sularında kaybolduğu tespit edilen ve o günden beri jandarma, Orman İşletme Müdürlüğü ve köylüler tarafından aranan küçük Emir Şahin Avcı(9), köyün yaklaşık 7 kilometre uzağında orman arazisi içerisindeki bir dere yatağına düşmüş olarak bulundu.

 

KÜÇÜK EMİR'İ KÖYLÜLER BULDU

Bugün sabahın erken saatlerinde küçük Emir'i bulmak için 40 kişilik bir grup Mut ilçesinin Sarıkavak köyünden Yenisu köyüne doğru yola çıktı. Arama çalışması yaparak yaya olarak Yenisu köyüne doğru gelen grup, küçük Emir'i orman arazisi içerisinde bulunan bir dere yatağında buldu. Önce kucaklarda, daha sonrada traktörle köy merkezine getirilen küçük Emir, buradan da ambulansla Silifke Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Yapılan müdahalelerin ardından Emir Şahin Avcı'nın genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

 

İLK BULUNDUĞUNDA ÖLÜ OLDUĞU SANILDI

"Umutların tükendiği anda Emir Şahin Avcı'yı bulduğumuz için çok mutluyuz" diyen Sarıkavak köylüleri, "Dört gündür yapılan arama çalışmalarına biz de Sarıkavak köylüleri olarak aralıksız katıldık. Ümitlerimiz tükenmeye başlamıştı. Küçük Emir'in artık kaçırılmış olduğunu düşünüyorduk. Ama bugün öğleden sonra kayıp çocuğumuzu bulduk. Yenisu köyüne yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan Yağlar mevkiinde arama çalışmalarımıza devam ediyorduk. Bir dere yatağının içerisinde sessiz bir şekilde yatan bir çocuk gördük. İlk yanına vardığımızda gözleri kapalı ve sessiz duruyordu. Bizim seslerimizi duymuş olacak ki gözlerini açtı. Bitkin, aç ve susuz olduğu görünüşünden anlaşılıyordu. Hemen orada birazcık su içirdik. Sarp ve ormanlık bir arazide yaya olduğumuz için önce kucağımızda daha sonrada traktörle köye taşıdık. Sonrasında da ambulansla Silifke Devlet Hastanesi'ne getirdik" şeklinde konuştular.

Küçük Emir'in hastanedeki ilk isteği ise dondurma oldu. Bunun üzerine yakınları hastaneye onlarca dondurma getirdi. Yakınları ise birbirine sarılarak sevinç gözyaşı döktüler.

KAYIP ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUK 4 GÜN SONRA DERE YATAĞINDA BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2010 Cumartesi 14:56:00
Güncelleme :17 Temmuz 2010 Cumartesi 15:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İbrahim IP: 88.248.3.xxx Tarih : 19.07.2010 15:16:00

tüm civar köylülerin kayıp olan çocuğu kendi çocukları gibi araması takdire şayan bir durum. Allah'tan ümüt kesilmez. yarabbim sen herşeye kadirsin..