2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Küçük Göksel emin ellerde

Mersin'in Erdemli ilçesinde annesi cezaevine giren ve babası tarafından terk edilen 13 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Göksel Sarı'nın çağrısı, yetkililere ulaştı. Sarı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından Mersin Valiliği Çocuk Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildi.

Hürriyet İlköğretim Okulu 5-C sınıfında öğrenim gören Göksel Sarı, yaklaşık bir aydır Akdeniz Mahallesi'ndeki tuz fabrikası civarında geçimini hurdacılık yaparak sağlayan hayırsever Sultan Beyaz'ın yardımlarıyla yaşamını sürdürüyor, okuluna devam edebiliyordu.

Göksel Sarı, "Ben okumak istiyorum, devlet bana sahip çıksın" çağrısı üzerine Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Mersin İl Müdürlüğü'nce Mersin Valiliği Çocuk Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildi.

SHÇEK Mersin İl Müdürü Azmi Gülşen, "Küçük Göksel artık devlet güvencesi altındadır. Onun bütün ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacaktır. Göksel'in okuma azminin devam etmesini istiyoruz. İyi bir eğitim alması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Devletin çağrısını duyarak kendisine el uzatmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Göksel Sarı da okuyup polis olacağını, insanlara yardım edeceğini, devlete olan borcunu bu şekilde ödeyeceğini kaydetti. Sarı, "Bana bu zor günlerimde kapısını açan, annelik yapan Sultan Beyaz'a ne kadar teşekkür etsem azdır. Kendi imkanı kısıtlı olduğu halde bana çok iyi baktı. Kendisini hiçbir zaman unutmayacağım. O benim ikinci annem " dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 17:27:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?