5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Küçük Kadir narkoz kurbanı mı?

Mersin'de, fıtık ameliyatı için hastaneye yatırılan çocuğun aşırı narkoz sonucu hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Ölüm haberi ile yıkılan aile, evlatlarını gözyaşları arasında toprağa verirken, sorumlular hakkında şikayetçi oldu.

Kasığındaki rahatsızlıktan ötürü fıtık ameliyatı olmak üzere Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne getirilen Alsancak Lions İlköğretim Okulu öğrencisi 7 yaşındaki Kadir Akın, doktorlar tarafından ameliyata alınmak üzere narkoz verildikten bir süre sonra hayatını kaybetti.

Çocuklarının ölüm haberi ile yakılan aile, gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun verilen aşırı narkoz sonucu öldüğünü ileri süren baba Müslüm Akın, sorumlular hakkında şikayetçi oldu. Talihsiz çocuğun cenazesi ise, yapılan otopsinin ardından Güneykent Mezarlığı'nda, ailesinin ve yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Oğlunu toprağa verirken adeta yıkılan baba Müslüm Akın, "Elimle götürdüm teslim ettim, ölüsünü getirdim. Şimdi burada gömüyorum oğlumu. Bana sabır ver Allah'ım. Sanki suçlusu benim, kendim götürdüm onu. Durmadan bana sarılıp öptü, Kadir'im beni yaktı, öldürdü" diye ağıt yaktı.

Yanında 10 yaşındaki diğer oğlu Erdal'a sarılarak teselli bulmaya çalışan 3 çocuk babası Müslüm Akın, oğlu Kadir'i kasığındaki rahatsızlık nedeniyle dün hastaneye götürdüğünü, doktorların 'fıtık' teşhisi koyarak ameliyat edilmesi gerektiğini söylediklerini belirterek, "Bugün sabah saat 08.00'de hastaneye götürdük. Güvenlik beni yukarıya bırakmadı. Annesi ile birlikte yukarıya çıktı. Ben aşağıda bekledim. Bir süre sonra anons yapıldı. Beni yukarıya çağırdılar. Doktorun odasına girdiğimde bana oğluma narkoz verildiğini ancak kalbinin durduğunu, müdahale ettiklerini söylediler. Biraz sonra bana oğlumun öldüğü haber geldi. Dünya başıma yıkıldı. Oğlum ameliyat edilmeden, narkozdan gitti" dedi.
Baba Müslüm Akın, olayda doktorların ihmali olduğunu, oğlunun aşırı narkozdan öldüğünü ileri sürerek, doktorlardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Oğlunun mezarı başında ağlamaktan gözyaşları kuruyan acılı anne Ayşe Akın ise, oğlunun ameliyat olmak istemediğini belirterek, "Üstüne elbiseyi giydirdim, 'Ben bu elbiseyi giymeyeceğim. Ameliyat olmak istemiyorum, babamı çağırın' dedi, ben zorla giydirdim. Sonra alıp götürdüler ameliyat için, bir süre sonra da babasına öldüğünü söylemişler" diye konuştu.

Bu arada Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hatalıkları Hastanesi Başhekimi Selahattin Toktaş, olayın Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettirildiğini, gerekli işlemin başlatıldığını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 21:14:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 88.224.48.xxx Tarih : 18.09.2009 14:27:09

allah sabır versin.....allah rahmet eylesin....çok kötü bir durum..allah kimseye göstermesin