2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Küçük Sanayi Sitesinin inşaatı durdu

Mersin'in Tarsus ilçesinde Kemalpaşa Mahallesinde yapılan Küçük Sanayi Sitesi inşaatı maddi yetersizlik nedeniyle durdu.

Tarsus Madeni Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Enver Çakır, Küçük Sanayi Sitesi inşaatının durdurulduğunu, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ile Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan'dan kendilerine destek olmasını istedi.

Belediye dışında kimseden destek görmediklerini belirten Başkan Çakır, "Valimizin ve kaymakamımızın bunlar ne yapıyor diye şöyle bir gözlerinin ucuyla bakmalarını istiyorum" dedi.

Müteahhit firmanın işi bıraktığını vurgulayan Tarsus Madeni Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Enver Çakır, "Müteahhit firma kalıbı çaktı, üstüne demir dökemedi, bizden sürekli para istiyorlardı, oysa bizim bir anlaşmamız vardı. Bu sanayi sitesinin kooperatifini 1997 yılında kurduk. 2004'de arsa alımına başladık. 2005'de parasını ödedik, arsamızı aldık. 2006'da projelerini hazırladık. 2006 Haziran inşaatımıza başladık. Bütün krizlere rağmen esnafımız yemedi, içmedi inşaatın bir an önce bitmesi için katkı sağladı. İnşaatın 2007'nin sonunda bitmesi gerekiyordu. Müteahhidin ek para istemesi sebebiyle inşaat durdu" diye konuştu.

2008'in dördüncü ayından sonra inşaat malzemelerine büyük oranda zam geldiğini beliren Çakır, demire yapılan zamla anlaşma ümitlerini de yitirdiklerini açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 15:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?