5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Küçük Tuğçe yardım bekliyor

Mersin'in Silifke ilçesinde beyin kanaması geçirerek felç olan ve tedavi gördüğü hastanede kalbinin de delik olduğu anlaşılan 6 yaşındaki Tuğçe'nin ailesi yardım bekliyor.

Mukaddem Mahallesi, 192. Sokak'taki evde yaşayan Kemal (40) ve Fatma Kara (35) çifti, kızları Tuğçe Kara'yı yaşatmak için ellerinden gelen mücadeleyi verdiklerini ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle artık tedavisini yaptıramadıklarını söyledi.

Geçen yıl Eylül ayında kızları Tuğçe'nin oynarken düştüğünü ve felç olduğunu söyleyen Kemal Kara, "Kızım Tuğçe koşup oynarken düştü. O gün hemen Silifke Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Gerekli tetkikler istendi. Tetkiklerde herhangi bir şey çıkmadı. Kaşına 6 dikiş atıldıktan sonra kızımı evimize getirdim. Kızımın 1 hafta sonu sol tarafının tutmadığını gördük. Yine Silifke Devlet Hastanesi'ne götürüp tedavisini yaptırdık. 3 gün hastanede yattı. Burada doktorlarımız çok iyi ilgilendiler. Ancak ellerinden gelenin bu olduğunu ve kızımın Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesine götürülmesi gerektiğini söylediler" dedi.

Tuğçe'yi Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdüğünü ve burada 19 gün yattığını kaydeden Kara, şunları söyledi: "Buradaki doktorlar kızımın kalbinin delik olduğunu ve yüksek tansiyondan kaynaklanan beyin kanaması sonucu bu hale geldiğini söyledi. Kızımı eve getirdikten sonra bir süre sonra sağ tarafının tutmadığını gördük. Artık kızım, ne konuşuyor, ne duyuyor ne de görüyordu. Tam anlamıyla vücudu tutmaz hale geldi. Sonra tekrar Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesine götürdük. 14 gün daha burada yattıktan sonra evimize geri getirdik. Kızım şu an ağır ilaçlar alıyor. Bu ilaçları vermediğimiz zaman sabaha kadar çığlık atıyor. Silifke-Mersin arasında 5 aydır gidip geliyoruz. Artık kızımızın tedavisini yaptıracak hiçbir maddi durumumuz kalmadı. 5 aydır işsizim, eşim gündelik işe gidiyordu, şimdi kızımızın durumu ortaya çıkınca o da işe gitmez oldu. Ne yapacağımızı bilemedik. Devletimizden ve yardımsever vatandaşlarımızdan yardım istiyoruz. Kızımızı yaşatmak ve eski günlerindeki gibi koşup oynamasını istiyoruz."

Fatma Kara ise, çocuklarının tekrar sağlığına kavuşmasını istediklerini ifade ederek, "Allah kimseye böyle acı yaşatmasın. Kızımızı yaşatmak istiyoruz. Ancak parasızlıktan dolayı kızımıza yardımcı olamıyoruz. Kızımız gözlerimizin önünde göz göre göre ölüyor ve bizde hiçbir şey yapamıyoruz. Devletimizden ve yardımsever vatandaşlarımızdan yardım istiyoruz" diye konuştu.

3 çocuklu Kara ailesinin en büyük kızı Cennet Kara (10), kardeşi Tuğçe'nin bir an önce eski sağlığına kavuşması için her gün dua ettiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 23:57:38
Güncelleme :15 Ocak 2009 Perşembe 00:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?