5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Küçüklerden çevre mesajı

Mersin'de dere kenarında temizlik çalışması yapan ilköğretim okulu öğrencileri, ellerindeki pankart ve dövizlerle köy meydanına inip, temiz bir çevre istedi.

TEMA Vakfı Mersin İl Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlik, Mersin merkeze bağlı Demirhisar köyünde gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında; Demirhisar İlköğretim Okulu öğrencileri, köy sakinleri ve TEMA gönüllüleriyle birlikte bölgede temizlik çalışması yaptı.

Köyün içinden geçen derenin kıyısındaki çöpleri toplayan öğrenciler, daha sonra çevresel mesajların yazılı olduğu pankart ve dövizlerle köy meydanına indi. Burada 'Temiz Bir Çevre İstiyoruz' talebini dillendiren öğrenciler, daha sonra okullarına geri döndü.

Okuldaki etkinlikteyse öğrencilere yönelik olarak; 'Küresel Isınma ve Erozyon' konulu bir sunum gerçekleştirildi. Eğitim etkinliğine katılan öğrenciler, merak ettikleri soruları da eğitmenlere yönelterek yanıt aradı. Etkinlikle ilgili bilgi veren TEMA Vakfı Mersin İl Temsilcisi Şükrü Altınova ise, buradaki amaçlarının geleceğin güvencesi olan çocuklara çevre bilincinin aşılanması olduğunu söyledi. Altınova, temiz bir çevre oluşturulmasının yolunun eğitimden geçtiğini ve bu nedenle de kendilerinin eğitim çalışmalarına önem verdiğini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 15:41:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?