9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

'Kuğu gölü balesi' sahnelendi

Dünya bale repertuarının önemli eserleri arasında bulunan Çaykovksi'nin "Kuğu Gölü Balesi", Mersin Devlet Opera ve Balesi'nde sahnelendi.

Çaykovski'nin, konusunu Alman halk masalından alarak yazdığı ve gösterime girdiği her yerde seyircilerin ilgisini çekmeyi başaran "Kuğu Gölü Balesi", Mersin'de ilk kez Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Koreografisini Marius Petipa, Lev Ivanov ve Alexander Gorsky'nin yaptığı eseri, AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök'ün yanı sıra çok sayıda sanatsever izledi.

İlk kez 4 Mayıs 1877'de Moskova Bolşoy Tiyatrosu'nda sahnelenen ve 130 yıldır gösterime girdiği her yerde seyircilerin ilgisini çeken "Kuğu Gölü Balesi", Mersinli sanatseverlerden de büyük ilgi gördü. Orkestra şefliğini Bujor Hoinic ile Vladimir Lungu'nun yaptığı, Nikolay Ostapenko'un sahneye koyduğu eserde, başlıca rolleri Özlem Şenormanlılar, Natalia Fadeeva, Anastasiya Samsonova, Anastasiya Bagaeva, Ender Üçdemir, Vladimir Tsybenov, Tarkan Günal, Miray Boyacıoğlu, Görkem Cengiz ve İvan Mokhnatkin paylaşıyor.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 11:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?