5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kukla sanatçısına küresel ödül

Mersinli gölge oyunu ustası Ahmet Aksoy, üyesi olduğu Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNIMA) Türkiye Milli Merkezi tarafından, '2008 Yılının En Başarılı Sanatçısı Ödülü'ne layık görüldü.

UNIMA tarafından geleneksel Türk tiyatrosu alanında araştırmalar yapılarak geliştirilmesinin yanında tanıtılarak, sonraki kuşaklara aktarılması noktasında çalışmalarda bulunan kişi ve kurumlara verilen 'Geleneksel Türk Tiyatrosuna Hizmet Ödülleri' bu yıl da sahibini buldu.

Buna göre araştırma ve tanıtım dalında Prof. Dr. Öcal Oğuz ödüle layık görülürken, tanıtım ve hizmet dalında Zümrüt Nahya, tasvir yapımı dalında da Hayali Küçük Ali'nin oğlu Kemalettin Sevilen'e ödül verildi. Gölge oyunu sanatının yaşatılması ve tanıtılmasına 50 yıldan fazla hizmet eden sanatçılar Orhan Kurt, Tacettin Diker ve Metin Özlen'e de hizmet madalyası takdim edildi.

'2008 Yılının En Başarılı Sanatçısı Ödülü' ise Mersinli gölge oyunu ustası Ahmet Aksoy'a verildi. Aynı zamanda Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Oyuncusu olan Aksoy ödülünü, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen törenle aldı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 20:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
necmiye demir IP: 78.162.88.xxx Tarih : 10.01.2009 23:48:37

30 yıllık arkadaşımın böyle bir ödülü hatta daha iyiysini gerçekten hakettiğine yürekten inananlardan biriyim.