5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kültür Haftası 'batırık'la kutlanacak

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, bu yıl 36.'sı düzenleyecekleri Uluslararası Silifke Kültür Haftası'nı "Batırık Yılı" olarak gerçekleştireceklerini söyledi.

Öngel, yaptığı açıktlamada, her yıl 20-26 Mayıs tarihleri arasında düzenledikleri Uluslararası Silifke Kültür Haftası'nın bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirten Öngel, "Bu yıl 36.'sını düzenleyeceğimiz Uluslararası Silifke Kültür Haftası kutlama komitemiz çalışmalarını sürdürüyor. Belediyemiz Kültür Müdürü Lutfi Uğur nezaretinde devam eden alt komitelerimiz etkinliklerin yürütülmesi ve düzenlenmesi yönünde bir dizi çalışmalar yapılıyor. 1999 yılından bu yana kutladığımız kültür haftasında Silifke'mize özgü bir değeri ön plana çıkararak uluslararası alanda tanıtımını yaptığımız çalışmalarda bu yılda yine Silifke'mize özgü bir yiyecek olan batırığı tanıtmak amacındayız" dedi.

Çeşitli yarışmalar, sergiler ve konserlerle devam edecek olan kültür haftasının yine halka açık ve ücretsiz olacağını vurgulayan Öngel, "Bu yıl birçok ünlü sanatçıyı da getirmeyi hedeflediğimiz 36. Uluslararası Silifke Kültür Haftamıza yurt içi ve yurt dışından da çok sayıda halk oyunları gurupları davet ediyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Uluslararası Silifke Kültür Haftamızı yine halkımızın, dernek, oda, kurum ve kuruluşların da katılımıyla büyük bir coşku içerisinde kutlamayı arzu ediyoruz. Tüm halkımızı kültür haftamıza katkı sunmaya davet ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 13:36:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?