3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Kültür Haftası için hazırlık

Mersin'in Silifke ilçesinde bu yıl 35.'si kutlanacak olan Uluslararası Kültür Haftası ile ilgili hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiği bildirildi.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, bu yıl 35.'si "Türkü Yılı" olarak kutlanacak olan Uluslararası Kültür Haftası ile ilgili hazırlık çalışmalarının Belediye Kültür Müdürlüğü'nce sürdürüldüğünü açıkladı. Öngel, "Her yıl 20-26 Mayıs tarihleri arasında kutlanan kültür haftamızda Silifkemize özgü bir değeri veya ürünün tanıtımını ele alıyoruz. Bu yıl da dünyaca ünlü Silifke türkülerimizi ve müziğimizi tanıtma kararı aldık. Belediyemiz Kültür Müdürlüğü bu konuda çalışmalar yürütmektedir. Sportif faaliyetler, çeşitli yarışmalar, sanatsal etkinlikler ve ünlü ses sanatçılarının vereceği konserlerle halkımız yine dolu dolu bir hafta yaşayacak. Yapılacak yarışmalarla ilgili şartlar ve ödüller, yurt içi ve yurt dışından gelecek halk oyunları ekiplerinin belirlenmesi ve bunlarla ilgili programların hazırlanması, ünlü ses sanatçılarının verecekleri açık hava konserleri ve haftamıza katılacak yerli ve yabancı misafirlerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da hem Silifkemizi dünyaya tanıtmak hem de halkımıza sanat ve kültürel etkinliklerle dolu bir hafta yaşatmaktır. Ünlü ses sanatçılarının yer alacağı 35. Uluslararası Kültür Haftamız her yıl olduğu gibi yine bu yıl da tüm etkinlikler halkımıza açık ve ücretsiz olacaktır. Her zaman olduğu gibi bu yıl da değerli Silifkeli hemşehrilerimizin katkıları ve üstün misafirperverlikleri ile gerçekleştireceğimiz Kültür Haftamızı amacına uygun bir şekilde el birliği ile başaracağımıza inanıyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 11:38:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burak can IP: 88.247.78.xxx Tarih : 12.04.2008 13:10:27

sayın silifke belediye başkanı bayram ali öngele bu tür organizelere her yıl gereken önemi verdikleri için teşekkür ediyoruz.