2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kültür Haftası sergileri açıldı

Mersin'in Silifke ilçesinde düzenlenen 35. Uluslararası Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında yer alan sergiler açıldı.

Sergi açılışına Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, Garnizon Komutanı Rahmi Helvacı, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan, Kardeş şehir komite üyeleri ile birlikte vatandaşlar katıldı.

Halk Eğitim Merkezi El İşleri Sergisi, Atatürk Elsanatları Eğitim Merkezi Sergisi, Cezaevi Müdürlüğü El İşleri Sergisi, Balıkesir Üniversitesi Dursunbey Meslek Yüksekokulu Elsanatları Sergisi, Bahattin Erim Resim Sergisi, Nazan Kundak Resim Sergisi, Sayim Koç Resim Sergisi, Saliha Şimşek Resim Sergisi, Emine İlkutlu İzdar Resim Sergisi, İmran Kızıler Resim Sergisi, Mahmut Dörtbudak Süslü hat sanatı Sergisi, Göksu Vakfı ve Taşeli Derneği Fotoğraf Sergisi, Kültür Haftası Fotoğraf, Şiir ve Resim Yarışmasında dereceye giren eserlerin sergisi, İlker Sarı Resim Sergisi, Kemal Ünal Resim Sergisi, Mustafa Göksu Elsanatı (Keman) Sergisi, Melike Topal-Didem Sarıbaş resim sergisi açılışları yapıldı.

35. Uluslararası Silifke Kültür Haftası programı kapsamında sergi açılışlarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Kültür Haftasının dolu dolu bir programla geçeceğini belirterek, "Acımızı, hasretimizi, neşemizi ve sevincimizi türkülerle ağlayan, türkülerle coşan bir milletiz. Her yıl Silifke'nin bir yönünü ön plana çıkardığımız kültür haftamızın bu yılında da Silifke Türkülerini ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Çünkü zengin bir halk kültürüne sahip Silifke'mizin zengin bir türkü dağarcığı vardır" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 13:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?