4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kültürel yozlaşmaya savaş açtılar

GENÇLER KÜLTÜREL YOZLAŞMAYA SAVAŞ AÇTI

Mersin'in Erdemli ilçesinde bir grup öğrenci, kültürel yozlaşmaya karşı yöresel giysilerle savaş açtı.

İsimlerinin baş harflerinden gruplarına 'VOHAM' ismini koyan gençler, sokak sokak gezerek, skeç yapıp kültürel yozlaşmaya savaş açtılar. Gençlerin ilginç gösterileri vatandaşlar tarafından da ilgi görüyor.

Grup sözcüsü Mehmet Gün, son yıllarda yaşanan kültürel yozlaşmanın giderek arttığını belirterek, "Biz de bu yozlaşmaya savaş açmak adına bir grup kurduk. Daha sonra tiyatro gösterimleri ile de faaliyet göstermek istediğimiz grubumuza, grup üyesi arkadaşlarımın isimlerinin baş harflerinden isim koyduk. İlk faaliyet olarak da sokak sokak dolaşarak yaptığımız skeçlerle insanlara yozlaşmayı anlatmaya başladık. Bir hayli dikkat çekmeyi de başardık" dedi.

Gençlerin kötü alışkanlıklara yönelmesinin önüne geçilmesi için çaba harcayacaklarını anlatan Ayşe Gizem Artan da, "Son yıllarda alkol, uyuşturucu ve sigara gibi kötü alışkanlıklar gençlerin geleceğini daha çok tehdit etmeye başladı. Özellikle yabancılaşma ve kültür yozlaşması geleceğimizi tehdit ediyor. Toplumumuzla uzaktan yakından alakası olmayan EMO ve benzeri tarzlar genç nesilleri tehdit ediyor" diye konuştu.

'Kendi kültürümüzü yaşamak en iyi tarzdır' sloganı ile yola çıktıklarını da dile getiren Artan, "Yöresel kıyafetlerimizi kullanarak biz de bir tarz başlatıyoruz. Bizim tarzımızda mutsuzluk değil sevinç var, paylaşmak var, arkadaşlık var. Türk gençlerin de gerçek tarzı zaten budur" şeklinde konuştu.

Tarzlarının kısa sürede yayılacağına inandıklarını kaydeden gençler, sokak sokak gezerek skeçlerine devam ettiler.

GENÇLER KÜLTÜREL YOZLAŞMAYA SAVAŞ AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 14:52:02
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 16:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?