9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kumaş fabrikası alev alev yandı

Mersin'de yurtdışına ihracat yapan bir kumaş fabrikasında yangın çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangının ardından fabrika kullanılamaz hale gelirken, itfaiyenin yeterli müdahalede bulunamadığını ileri süren fabrika çalışanları, itfaiye erlerine saldırmaya kalktı.

Alevlerin yan binaya sıçramasından korkan fabrika çalışanları, kendi imkanları ile binada bulunan kimyasal maddeleri ve tüpleri dışarı çıkardı.

Edinilen bilgiye göre olay, 22.30 sıralarında Mersin Serbest Bölgesi içerisinde faaliyet gösteren Humana isimli kumaş fabrikasında meydana geldi. Yan fabrikada çalışan işçilerin koku üzerine dışarı çıkmasıyla fark edilen yangına, Serbest Bölge içerisinde bulunan itfaiye müdahale edemedi. Bunun üzerine henüz dün Almanya'dan getirilen itfaiye araçlarının olay yerine ulaşmasıyla alevle mücadele başladı.

Bu süreçte alev topuna dönen fabrikanın bir duvarını kıran itfaiye erleri, tazyikli su ve köpükle yangını kontrol altına almaya çalıştı. Ancak fabrikanın diğer tarafına müdahalede bulunmayınca, fabrika çalışanları sert tepki gösterdi. İtfaiye personellerine saldırmak isteyen çalışanlara, diğer fabrikalarda çalışan arkadaşları güçlükle hakim olabildi. Alevlerin giderek artması nedeniyle itfaiye erleri müdahalede zorluk çekerken, yan binada kimyasal maddelerin bulunduğunu söyleyen fabrika çalışanları, kendi imkanları ile yangına müdahale etmek istedi. İçeride bulunan tüplerle, kimyasal maddeleri forkliftlere yükleyerek dışarıya çıkaran işçiler, bir yandan da itfaiye çalışanlarına olan tepkilerini sürdürdü.

Olay yerine Sivil Savunma İl Müdürlüğü'nden yetkililer ve güvenliğin sağlanması için Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden ekipler de geldi. Yurtdışına ihracat yaptığı ve Arap asıllı bir işadamına ait olduğu öğrenilen Humana kumaş fabrikasında yangının çıktığı sırada çalışanın olmaması nedeniyle can kaybı yaşanmazken, içeride bulunan mallar kullanılamaz hale geldi. İtfaiye ve işçilerin çalışmaları sonucu yangının diğer fabrikalara sıçraması engellenirken, fabrikadaki yangının halen sürdüğü bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2007 Cumartesi 10:13:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?