4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kumdan heykeller ödüllerine kavuştu

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, Huzurkent Belediyesi tarafından organize edilen ''1. Ulusal Kum Heykel Sempozyumu'' ödül töreniyle sona erdi.
 
Huzurkent sahilinde düzenlenen ödül törenine AK Parti Mersin Milletvekili Saffet Benli, AK Parti İl Başkanı Muhammet Gültak, Huzurkent Belediye Başkanı Başkanı Mustafa Akgül, Tarsus Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, belde belediye başkanları, dernek ve oda temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
 
Sempozyumun Proje ve Sanat Koordinatörü İbrahim Alan, Huzurkent Belediyesi'nin organizasyonunda gerçekleştirilen sempozyumun, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü, yapılan eserlerin, açık hava müzelerinde olduğu gibi sahilde sergileneceğini söyledi.
Deniz kaplumbağalarını korumaya yönelik bilinç aşılamak amacıyla yapılan eserlerde, deniz kaplumbağası figürlerinin ağırlık kazandığını ifade eden Alan, 6 gün süren sempozyuma; Mersin, Adana, İstanbul, Antalya ve Eskişehir'den 11 sanatçının katıldığını belirtti. 

Huzurkent'in adını tüm Türkiye ve dünyaya duyuracaklarını söyleyen Huzurkent Belediye Başkanı Mustafa Akgül de, ülke ve bölge için bu tür projelerin faydalı olacağını belirterek, "Bu tür etkinlik ve aktivitelerimiz devam edecek. Ben çalışmalarımızın ve gayretlerimizin amacına ulaştığına eminim. 1. Ulusal Kum Heykel Sempozyumu'nda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. 

AK Parti Mersin Milletvekili Saffet Benli ise, Mersin bölgesinin turizme aç bir bölge olduğunu ifade ederek, "Antalya gibi bölgeler artık turizme doydu, sıra bizde. Biz bu çalışmaların alt yapısını hazırlıyoruz. Allah bizlere çok güzel nimetler vermiş. Biz de bu nimetlere sahip çıkıp, koruyacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçilirken, birinciliği "Mitolojide Deniz Kaplumbağaları" eseriyle Ali Atak, ikinciliği "Carettaların Doğuşu" eseriyle Arif Çekderi, üçüncülüğü ise "Deniz Kızı Eftelya" eseriyle Salih Akbulut aldı.
Dereceye girenler, Huzurkent Belediyesi tarafından para ve değişik hediyelerle ödüllendirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2006 Perşembe 11:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?