30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Kumkuyu temiz su içecek

KUMKUYU TEMİZ SU İÇECEK

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kumkuyu beldesinde 300 tonluk içme suyu deposunun temeli törenle atıldı.

Belde Belediye Başkanı Ömer Sezer, temeli atılan içme suyu deposunun, içme suyu konusunda Kumkuyu’nun yıllardır kanayan yarasının tedavi edileceğini söyledi. Tesisin 145 bin TL’ye mal olacağı belirtildi.

Temel atma töreninde tesisle ilgili bilgi veren Kumkuyu Belediye Başkanı Ömer Sezer, “Geçmişte, hatta bugün de bu depo faaliyete geçinceye kadar, Limonlu deresindeki bir kaynaktan alınan su, hiçbir arıtmaya, süzülmeye, tabi tutulmaksızın olduğu gibi halkımızın musluklarından akıtılmaktaydı. Oysa kaynaktan çıkan suyun çokta sağlıklı olduğunu iddia etmek mümkün değil” dedi.

Bazen kaynaktan çamurlu su çıkabildiğini, musluklardan kırmızı çamurlu su akabildiğini ifade eden Sezer, “Yine kaynakta gözle görülmeyen bakteriler olabilir. Kireçli sular olabilir ve sağlık yönünden bir tehdit oluşturabilir. Temelini attığımız 300 tonluk bu su deposunda suyu dinlendirmek suretiyle, arıtmak suretiyle, suyun içinde oluşabilecek olumsuzlukları, asgariye indireceğiz. Halkımıza sağlıklı ve temiz bir içme suyu sağlayacağız” diye konuştu.

Sezer, Azimli Mahallesinde temeli atılan tesisin 2 ay içinde tamamlanarak hizmete gireceğini kaydetti.

KUMKUYU TEMİZ SU İÇECEK
KUMKUYU TEMİZ SU İÇECEK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2011 Perşembe 14:35:04
Güncelleme :16 Haziran 2011 Perşembe 14:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?