2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kuraklık çeşmeye kilit vurdurdu

Küresel ısınma, Mersin'in Silifke ilçesinde köy çeşmesine kilit vurdurdu. Gündüzler köyü sakinleri, çeşme başında sıraya girip, kilitlerin açılmasını bekliyor.

Küresel ısınmadan dolayı mevcut su kaynakları kuruyan Gündüzler köyünde muhtarlık, köy çeşmesinden 2 günde bir su veriyor. Kaçak su kullanılmasını engellemek için çeşme, 2 gün boyunca asma kilitle kilitleniyor.

29 köyün yararlandığı Aksıfat içme suyundan da faydalanamadıklarını belirten Köy Azası Mahmut Yel, şebekede oluşan hatalardan dolayı suyun verimli bir şekilde gelmediğini belirterek, köyün su ihtiyacını Özel İdare Müdürlüğü tarafından tankerlerle gönderilen suyla karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

2 günde bir çeşme başında su sırası beklediklerini ifade eden köy sakinlerinden Mehmet Ali Güngör ise, "Aksıfat İçme Suyu Projesi ile evlerimize su geliyor diye çok sevindik. İhaleler yapıldı, yollar kazılıp borular döşendi. Bunca masraf yapıldı, ama biz hala evlerimizde su kullanamıyoruz. Şebekeye verilen su, ana su borusundaki hatalı döşemeden dolayı su havalandırma borusundan dışarı çıkıyor ve köyümüze su gelmiyor" diye konuştu.

"İçme suyu borusu döşemek için yolların kazılması ve ardından asfaltlanmaması köyü toz içinde bıraktı" diyen Güngör, "Su gelecek diye yollarımız kazıldı, borular döşendi. Ama daha su gelmeden biz toz içinde kaldık. Su faydalı olacak diye düşünürken bizlere sadece toz getirdi. Bu gün köy merkezinde oluşan tozlanma, yarın yağmur yağdığı zaman çamur olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 16:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?