4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kur'an kursuna katılanlara belge

KUR'AN KURSUNA KATILAN 458 KİŞİYE BELGE

Mersin’in Erdemli İlçesinde Kur’an kursuna katılan 458 bayan, belgelerini törenle aldı.

İlçe Merkezi ve Kocahasanlı beldelerindeki düzenlenen belge törenlerine katılan Erdemli İlçe Müftüsü Mustafa Topal, ilçede bulunan 15 Kur’an kursunda 458 bayan kursiyerin 32 haftalık kurs sonunda belge almaya hak kazandığını belirterek, “Önümüzdeki dönemde insanımızın yoğun talebi üzerine 7 kursun daha açılması yönünde planlarımız var. Bu 7 kursun da açılmasıyla kursiyer sayımızın 650’ye ulaşmasını hedefliyoruz” dedi.

Yeni yönetmeliğe göre ‘Cami Kur’an Kursu’ açılabildiğini ifade eden Müftü Topal, “Bu yıl 4 tane Cami Kur’an Kursu’muz vardı. 67 camimizde de ‘cami dersi’ yapıldı. Bu kurslara ise erkek ve bayanlardan olmak üzere yetişkinlerimiz katıldı” diye konuştu.

Kur’an kurslarından bilgi alan insanların artması, toplumda sağlıklı dini bilgiyi bilen insanların artması anlamı taşıdığına dikkat çeken Topal, gelecek yıl kayıtlarının önümüzdeki Ekim ayında başlayacağını da kaydetti.

İlçe müftüsü ve kurs öğreticilerinin ellerinden belgelerini alan bayan kursiyerlerin büyük sevinç yaşadığı gözlenirken, duygulanan bazı kursiyerde gözyaşlarını tutamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 13:31:03
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 17:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?