4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kur'an yakma eylemini protesto

MERSİN'DE KUR'AN YAKMA EYLEMİNİ PROTESTO

Amerika'da 11 Eylül saldırılarının yıl dönümü nedeniyle yapılan anma törenlerinde Kur'an-ı Kerim'i yakma girişimine tepkiler sürüyor. Mersin'de cuma namazı çıkışında bir araya gelen bir grup gösterici, Amerika ve İsrail lehine sloganlar atıp yaşananları kınadı.

Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Ulu Cami avlusunda bir araya gelen eylemciler, tekbir getirip, 'Kur'an'a uzanan eller kırılsın' şeklinde sloganlar atarak Amerika ve İsrail'i lanetledi. Kadın ve çocukların da katıldığı eylemde, taşınan dövizlerde Amerika'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara tepki gösterildi.

Burada konuşan Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Tarsus Şube Başkan Salih Demir, son günlerde başta Amerika olmak üzere Avrupa ve diğer ülkelerde Kur'an-ı Kerim'i yakma gibi çirkin eylemlere şahit olduklarını, söz konusu eylemlerin figüranları papaz ve kiliseye bağlı kimseler olarak görünse de bunun arkasında Amerika ve siyonist güçler olduğunu öne sürdü. Demir, "Bu müstekbir şeytani güçlerin İslam'ı yok etmek ve Müslümanları pasifize etmek için çok yönlü ve şeytanca plan ve projeler uygulamaya koydukları

herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Bu olay, 1 milyar 500 milyon nüfuslu İslam alemini derinden yaralamış ve üzmüştür. Kur'an-ı Kerim, Allahu Teala'nın tüm insanlığa vahiy yoluyla gönderdiği kitabıdır. Kur'an; Allah'ın kelamı, muttakiler için hidayet rehberi, müjdeleyici, korkutucu, müminler için şifa kaynağı ve hayat düsturudur. Kur'an'ın her harfi bizim için değerli ve kutsaldır. Canımızdan, malımızdan, aile efradımızdan daha aziz biliriz Kur'an-ı. Kur'an'a düşmanlık edenler, Allah'a, Peygamber'e,

meleklere ve tüm Müslümanlara düşmanlık etmiş olur" dedi.

Yaşanan olayın, birkaç kendini bilmezin ahmakça yapmış olduğu bir saldırı olarak geçiştirilemeyeceğinin altını çizen Demir, bu olayın ilk olmadığını belirterek ders alınmazsa son da olmayacağı uyarısında bulundu. Söz konusu eylemin, asırlardır Kur'an'a ve ahkamına, İslam Peygamberi'ne ve Müslümanlara karşı yürütülen bir savaşın devamı olduğunu vurgulayan Demir, hedefin yine İslam ve Müslümanlar olduğunu, saldırıları da kınadıklarını dile getirdi.

Yapılan açıklamanın ardından, grup bir süre daha slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

MERSİN'DE KUR'AN YAKMA EYLEMİNİ PROTESTO
MERSİN'DE KUR'AN YAKMA EYLEMİNİ PROTESTO
MERSİN'DE KUR'AN YAKMA EYLEMİNİ PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 15:39:03
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 15:50:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?