3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Kurbağa balıkları Akdeniz'i istila etti

Akdeniz'de, ekonomik değeri yüksek balıklarla beslenen kurbağa balıkları balıkçıların kabusu oldu.

Mersin'in Erdemli ilçesinde faaliyet gösteren Amatör Balıkçılar Derneği'nin başkan yardımcısı Soner Ali Yılmaz, Akdeniz'in kurbağa balıkları tarafından istila edildiğini söyledi. Mısır'da Akdeniz ile Kızıldeniz'in birleştiği Süveyş bölgesinde yapılan baraj inşaatı çalışması sebebiyle balık giriş ve çıkışlarının düzensizleştiğini ifade eden Yılmaz, "Zararlı parazit ve balık türleri Akdeniz'i istila ediyor. Balıkçılarımız 17 kiloya kadar büyüyen kurbağa balıklarından büyük zarar görüyor" dedi.

Kurbağa balıklarının bölgede bulunan kaliteli mercan, levrek, lüfer, barbun, istavrit gibi balıklarla beslenerek denizdeki beslenme zincirini altüst ettiğini ifade eden Yılmaz, "Eti yenmeyen bu balıkların tüketilmesi durumunda felç kalma ve zehirlenme vakalarıyla karşılaşılabilir. Bu günlerde balıkçılarımızın kurbağa balıklarıyla başı belada. Geçimini balıkçılıkla sağlayan vatandaşlarımızın trollerden sonra en büyük düşmanı olan bu balıklar, bin bir canlıyı bünyesinde barındıran güzelim Akdeniz'i göz
göre göre yok olma safhasına doğru götürüyor. Balıkçımızın ekmeğini yavaş yavaş elinden alıyor" diye konuştu.

Oltasına sürekli kurbağa balığı takıldığını belirten 20 yıllık balıkçı Mehmet Ünsal ise, "Günlük balığa çıkıyorum, oltama bir iki tane balığın haricinde bolca kurbağa balığı takılıyor. Kimi zaman 5-6 kiloyu bulan kurbağa balıkları bizleri tedirgin etmeyle başladı. Bölgede ekonomik değer taşıyan balıkların azalmasını bu istilacı balığa bağlıyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 12:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?