2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kurban bayramı demircilere yaradı

Mut ilçesinde bayramda kurbanların kellelerini üten demirciler bu işten oldukça karlı çıktı.

Kesilen hayvanların kellelerini paça çorbası için üterek hazır hale getiren ustalar, Kurban Bayramı dolayısıyla iyi para kazandıklarını dile getirdiler. İlçede bulunan 7 demirci dükkanı kurban kellesi ütme talebine yetişmekte zorlandı.

Mesleklerinin artık kaybolmaya yüz tuttuğunu dile getiren demirci Mustafa Saratlı(42), en iyi parayı Kurban Bayramı'nda kelle üterek kazanabildiklerini söyledi. Saratlı, "Kurban Bayramı öncesi iş yerlerimizde sinek avlıyorduk. Kurbanlıklar kesildikten sonra Kelle üttürmek isteyenlerden başımızı kaşıyacak vaktimiz olmuyor" dedi.

Bayram boyunca her işyerinin 200 ile 250 adet kelle üttüğünü belirten Saratlı, kelle başına 5 YTL aldıklarını belirtirken ilçede bir bayram boyu bin ile bin 500 arası kelle ütüldüğünü kendinin yaklaşık bin YTL para kazandığını belirti. İş yerinde bayram boyunca 4 kişi çalıştıklarını anlatan Saratlı, "Zor bir meslek. Hayvan kellesini önce dışını ateşte ütüyorum. Daha sonra demir çubuğu ateşte kızarttıktan sonra kellenin dışını onunla yakıyorum. Sonra da kellenin dış kısmını bıçakla sıyırıp hazır hale
getiriyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 11:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?