4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kurban satış noktaları belirlendi

TOROSLAR'DA KURBAN SATIŞ NOKTALARI BELİRLENDİ

Mersin'in merkez ilçe Toroslar'da kurban satış ve kesim yerlerinin, Toroslar Belediyesi'nce belirlendiği ve bu konuda vatandaşların herhangi bir sorun veya sıkıntıyla karşılaşmamaları için de gerekli önlemlerin de alındığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; ilçe genelinde 24 ayrı noktada kurban kesim yeri, 6 farklı noktada da kurban satış yeri oluşturulduğuna dikkat çekilirken, belediyeye bağlı ilgili birimlerce de kesim alanlarına; askılık, poşet, modern bay- bayan tuvaleti, su düzeni ve çöp konteynırları yerleştirerek hijyenik şartlara uygun hale getirildiği kaydedildi. Söz konusu kesim ve satış merkezlerini ziyaret ederek, burada vatandaşlarla da ayak üstü sohbet eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, halk sağlığını ön planda tuttuklarını söyledi. Tuna; "Her türlü hijyenik şartları oluşturulmuş kurban kesim yerlerimiz, bayrama hazır hale getirildi. Amacımız; halkımızın ibadetlerini İslami şartlara uygun halde yapmalarını temin ederken, daha temiz ve hijyenik ortamlarda kurban kesmelerini sağlamaktır" dedi.

İlçe Kurban Komisyonu'nun aldığı karar doğrultusunda Büyükbaş hayvanlardan 125 TL, küçükbaş hayvanlardan da 25 TL kesim bedeli alınacağını kaydeden Hamit Tuna, kesim yerleri haricinde kurban kesenlere de yasaların kendilerine vermiş olduğu yetkiye dayanarak cezai işlem uygulanacağı uyarısında bulundu. Tuna, "Bu ücretler İlçe Kurban Komisyonu'nca belirlendi. Tamamen kasaplara ödenecektir. Yine komisyonca alınan karar doğrultusunda, açıkta, cadde ve sokaklarda kurban kesimi kesinlikle yasaklanmıştır. Aksi durumda kurban kesen kasap ve kurban sahibine ayrı-ayrı cezai işlem uygulanacaktır" diye konuştu.

Öte yandan, Toroslar Belediyesi tarafından belirlenen kurban kesim yerlerinde görev alacak kasaplara yönelik bir seminer düzenlendi. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve Hamit Tuna'nın da katıldığı seminerde Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürü Ergün Kayhan ile Toroslar İlçe Müftü Vekili Osman Hazır, kasaplara kurban kesiminde dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verdi. Burada konuşan Tuna, amaçlarının; Toroslar halkının daha sağlıklı, temiz ve huzurlu bir bayram geçirmelerini sağlamak olduğunu dile getirerek, vatandaşları da çevreyi kirletmemeleri konusunda uyardı. Tuna, ilçe sınırları içerisinde tespit edilen 24 noktadaki kurban kesim yerinlerinde, Halk Eğitim Merkezi'nde verilen, kasaplık eğitimi sonrasında kurban kesebilir sertifikası alan 65 kasap görev yapacağını da sözlerine ekledi.

TOROSLAR'DA KURBAN SATIŞ NOKTALARI BELİRLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 13:14:01
Güncelleme :10 Kasım 2010 Çarşamba 14:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?