30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Kurban satış yerleri belirlendi

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken, belediyeler de bayram hazırlıklarını sürdürüyor. Bu çerçevede Toroslar Belediyesi, kurban satış ve kesim yerlerini belirledi.

Mersin merkez İlçe Toroslar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, vatandaşların kurbanlarını daha hijyenik ve sağlıklı bir ortamda kesmelerini sağlamak amacıyla ilçede 23 yerde kurban kesim, 5 yerde de kurban satış yeri belirlendiği bildirildi.

Hazırlıklarla ilgili bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu söyledi. Bayram süresince vatandaşların herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için kurban satış ve kesim yerlerinde düzenleme, temizleme ve denetleme çalışması yaptıklarını dile getiren Tuna, bayram süresince vatandaşların istek ve şikayetlerini nöbetçi ekiplere telefonla bildirebileceğini kaydetti.

Vatandaşlardan kurbanlarını keserken çevrenin temiz tutulması konusunda hassasiyet göstermelerini isteyen Başkan Tuna, “Kurban Bayramı süresince ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın kurbanlıklarını keserken sıkıntı çekmemeleri için içerisinde kompresörü, su düzeni, tuvaleti, çöp konteynırı ve her türlü hijyenik şartları oluşturulan 23 tane kurban kesim yeri hazırladık ve 5 satış yeri belirledik. İnsanlarımız inşallah hiçbir eksiklik olmadan, usta kasapların nezaretinde kurbanlıklarını kestirerek bayramı sıkıntı çekmeden atlatacaklar. Temiz ve düzenli bir şehir yapısını korumak amacıyla gerçekleştirmiş olduğumuz bu çalışmalarda halkımızın da bizlere yardımcı olmasını ve belirttiğimiz kurallara uymasını bekliyoruz” dedi.

Açıklamasında uyulması gereken kuralları da aktaran Tuna, İl Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun aldığı karar gereğince müstakil evi, çevreli bahçesi ve düzenlenmiş kesim yerleri bulunan sitelerde vatandaşlarca kurban kesimi yapılabileceğini ifade etti. Vatandaşları uyaran Tuna, cadde ve sokaklarda açıkta kesim yapılmayacağını, açıkta kesim yapıldığında cezai işlem uygulanmak zorunda kalacaklarını da sözlerine ekledi

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2011 Salı 16:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?