30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Kurs ücretlerinde %60 indirim

KURS ÜCRETLERİNE YÜZDE 60 İNDİRİM

Mersin'in merkez ilçe Mezitli'de sanata yatırım yapılıyor. 2011 yılının ilk toplantısını gerçekleştiren Mezitli Belediye Meclisi, belediye bünyesinde yer alan Sanat Evi'nde açılan kurs ücretlerini yüzde 60 oranında düşürdü.

Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen 2011 yılının ilk oturumununa; Belediye Başkanı Uğur Yıldırım başkanlık yaptı. Açılış ve yoklamanın ardından, 2011 Mali Yılı kapsamında vergi, ücret ve harç tarifesinin düşürülmesi konusu ele alındı. Yapılan görüşmelerin ardından meclis bünyesinde oluşturulacak denetim komisyonunda ihtiyaç duyulması halinde Mersin Defterdarlığı'ndan iki memurun da çalıştırılabileceği dile getirildi.

Yapılan gizli oylamayla birlikte Denetim Komisyonu seçimi gerçekleştirilirken, buna göre Kemal Sığırcıkoğlu, Yelda Özcan, Serdar Altun, İsmail İnam ve Mehmet Aklan komisyon üyeliklerine getirildi. Mezitli Dayanışma Evi'nin (Sosyal Market) Mezitli Belediyesi'ne devriyle ilgili olarak, Mezitli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sunulan teklifin, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim ve Kültür Komisyonu'na havale edilmesi kararlaştırıldı.

5393 sayılı kanun kapsamında belediye bünyesinde çalıştırılacak tam zamanlı sözleşmeli şehir plancısına, 2011 yılında ödenecek ücretin belirlenmesi ile ilgili teklif de yapılan görüşmelerin ardından Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Plan tadilat tekliflerinin de görüşüldüğü toplantıda Mezitli Belediyesi Sanat Evi'ndeki kurs ücretlerinin düşürülmesi kararı da alındı. Söz konusu karar doğrultusunda kurs ücretlerinde yüzde 60 oranında indirim yapılması kararlaştırılırken, 60 TL olan kurs ücreti 24 TL'ye, 100 TL olan 40 TL'ye düşürüldüğü bildirildi. Komisyonlardan gelen konuların görüşülmesinin ardından dilek ve temennilerin görüşülmesiyle toplantı tamamlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2011 Salı 15:57:00
Güncelleme :4 Ocak 2011 Salı 15:59:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?