9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kürşat'ın ölümü yasa boğdu

Mersin'in Silifke ilçesinde, ders sırasında fenalaşarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden ilköğretim 6. sınıf öğrencisi Kürşat Aydın, sınıf arkadaşlarını yasa boğdu.

Cengiz Topel İlköğretim Okulu 6/B sınıfında okuyan "JRA ensefalit" hastası Kürşat Aydın (13), okulda ders sırasında fenalaştı. Silifke Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kürşat, burada ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Kürşat Aydın, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Ölümüyle ailesinin yanı sıra sınıf arkadaşlarını yasa boğan Kürşat için okulda tören düzenlendi. Törende, öğrencinin sınıf arkadaşları, öğretmenleri ve ailesi gözyaşlarına boğuldu.

"JRA ensefalit" hastası çocuklarını sürekli Hacattepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kontrole götürdüklerini belirten anne Teslime ve baba Musa Aydın, "Oğlumuz 9 yıldır tedavi görüyordu. Yılda 3 defa Ankara'ya tedaviye götürüyorduk. En son oğlumuzu 2 ay önce tedaviye götürdük. Oğlumuzu çocuk yaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz" dediler.
Kürşat'ın ölümü öğretmenleri, sınıf arkadaşları ve ailesini gözyaşlarına boğarken, okulda Kürşat için saygı duruşunda bulunuldu. Öğrenciler, ölen arkadaşlarının sırasını kırmızı güllerle süsledi. Anne Teslime Aydın, uzun süre çocuğunun fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü.

Kürşat'ın çok çalışkan bir öğrenci olduğunu söyleyen sınıf öğretmeni Zeynel Kır, yaptığı konuşmayla herkesi ağlattı. Konuşmasında öğrencisini anlatan Kır, şöyle konuştu:
"Seninle okula geldiğin ilk gün tanıştık. Daha o gün bana sorular sordun. Zaman geçti, öğretmen-öğrenci olduk. Sevgili Kürşat, sınıfımızda etkin abi tavırları ile herkese iyilik yapmayı severdin. Hiçbir öğrenci ile değil kavga etmek, sert bile konuşmazdın. En çok benim anlattığım baba-oğul fıkralarını severdin. Gönlünde çok şey olsa da 'Yapacağım kadar olsun' derdin. Seni sanayide herkes tanırdı. Seni hastanede herkes tanırdı. Sen küçüktün, ama her şeyi anlayan akıllı bir öğrenciydin. Ben seni okutmaktan, sense beni dinlemekten hiç sıkılmazdın. En son yine seninle ben sohbet ettim. Biraz hüznün vardı, ama bu kadar çabuk hayata gözlerini kapatacağını hayal bile edemezdim. Bizi üzdün, bizi yeislere uğrattın. Allahtan gelene çare yok. Ruhun şad olsun sevgili öğrencim".
Kürşat'ın sıra arkadaşı Feyza Tece ise "Kürşat konuşmada zorluk çektiği için onu sadece sınıfta ben anlardım. Öğretmenlerimiz 'Ne dedi?' diye bana sorarlardı. En sevdiğim arkadaşımı kaybettiğim için çok üzgünüm" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 14:54:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?