2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kursiyerlere sertifikaları verildi

Mersin'in alt birim Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türk ekonomisinin kurtuluş reçetesinin üretimden geçtiğini söyledi.

Çavuşlu Mahallesi'ndeki Teknik Eğitim Kursları kapsamında açılan Biçki Dikiş ve Makine Nakışları Kursu sertifika töreninde konuşan Tuna, Toroslar Belediyesi olarak bölgede 24 eğitim yeri bulunduğunu ve buralarda 18 branşta 42 bin insana Halk Eğitim Merkezi'nden gelen öğretmenlerle eğitim verildiğini söyledi.

İnsanları üretken hale getirmek için çaba harcadıklarını ifade eden Tuna, "Bölgemizde hiçbir iş yapmayan insanlarımızı eğitim vermek suretiyle birer meslek sahibi olabileceklerine inandık. Bugün o verimliliği almış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Önemli olan bunun devamlılığını getirebilmek. Bu nedenle bölgemizde üretilen eserlerin satışa sunulması için 2 tane de satış yeri oluşturduk. Birisi Karayolları Müdürlüğü yanındaki Kültür- Sanat Kaldırımı, diğeri de Akbelen Mahallesi'nde düzenlediğimiz sergi merkezimiz. Orada da her zaman için bu kurs merkezlerinde yapılan ürünleri sergileme şansınız var" dedi.

Törende, biçki dikiş ve makine nakışları kurslarını bitiren kursiyerlere sertifikaları verilirken, kurs boyunca yapılan ürünlerin yer aldığı serginin de açılışı yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 17:06:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?