5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kursiyerlerin sertifika heyecanı

Mersin Tarsus ilçesinde "Ana-Kız Okuldayız" kampanyası kapsamında başlatılan okuma yazma kurslarından mezun olan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü koordinesinde Kerime Özkul İlköğretim ve Ahmet Zeki Şanlı İlköğretim Okullarında açılan okuma-yazma kursuna katılan kursiyerler için İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Endüstri Meslek Lisesi'nde sertifika töreni yapıldı.

Törende konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay Yıldırır Yıldırır, ilçe merkezi, mahalle ve köylerde okuma-yazma bilmeyen kişi sayısının 4 bin 472 olduğunu belirterek, bunlardan 2 bin 633 kişinin 1950 ve daha önceki yıllarda doğanlar, geriye kalan 1839 kişinin ise 1950 ve daha sonraki yıllarda doğan kişiler olduğunu söyledi.

Yıldırır, "Bu verileri göz önünde bulunduran müdürlüğümüz, şuan itibari ile 1950 ve sonraki yıllarda doğmuş olan 1839 kişiye okuma ve yazmayı öğretmeyi hedeflemektedir. 1. ve 2. kademe okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz ehliyet sahibi olabilecekler" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı ise okuma yazma seferberliğine aktif olarak katılan tüm kursiyerleri tebrik ederek, okuma yazma bilmeyen herkesin bu kampanyaya aktif katılımını sağlamak için birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.
Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ise kendini yetiştirmiş ebeveynlerin, çocuklarının gelişimine etkisinin çok büyük önem taşıdığını vurguladı.

Tören, Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı ve İlçe Şube Müdürü Mehmet Ecer’in kursiyerlere belgelerini vermesiyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 14:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?