2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kursiyerlerin sertifika sevinci

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Okulları'nın organize ettiği yüzme kursu eğitimini tamamlayan ikinci dönem kursiyerleri, yüzücü sertifikalarını aldılar.

Macit Özcan Spor Tesisleri'nde düzenlenen törene Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'da katıldı. Yüzme eğitimi alan öğrenci velilerinin de büyük ilgi gösterdiği sertifika töreni öncesi, değişik yaş gruplarında yüzme yarışları yapıldı. 4 haftalık eğitimin ardından yüzmeyi ve yüzme tekniklerini öğrenen bine yakın ikinci dönem kursiyeri, bu başarılarını havuzda yaptıkları yüzme gösterileri ile aileleriyle paylaştı.

Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, her yıl belediye olarak gerçekleştirdikleri yüzme kursu eğitimi sayesinde binlerce çocuğun yüzme öğrendiğini söyledi. Sezon sonuna kadar 4 bine yakın çocuğa yüzme eğitimi vermeyi hedeflediklerini kaydeden Özcan, Haziran ayından bugüne bin 500 çocuğun sertifika almaya hak kazandığını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi'nin yüzme kursuna Mersinlilerin büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Özcan, 14 Temmuz'da başlayacak olan 3. dönem kayıtlarının dolduğunu, Ağustos ayında başlayacak olan son dönem kayıtlarının ise devam ettiğini hatırlattı.

Büyükşehir Belediyesi olarak çocukların ve gençlerin sporla iç içe büyümelerini sağlamak hedefinde olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Özcan, yüzme kurslarının yanı sıra kent genelinde 4 adet salon kiraladıklarını ve bu salonlarda basketbol eğitimi de verdiklerini ifade etti.

Konuşmasının ardından dereceye giren yeni yüzücülere madalyalarını takan ve yüzücü sertifikalarını dağıtan Özcan, daha sonra 2. dönem kursiyerlerinin tamamı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 11:59:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?