4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kursiyerlerin sertifika sevinci

MESLEK EDİNDİRME KURSUNA KATILANLARA SERTİFİKALARI VERİLDİ

Mersin'in merkez Akdeniz Belediyesi'nin, meslek edindirme kursları kapsamında açtığı 'Makina Nakışları Kursu'nu tamamlayan 13 kursiyere, sertifikaları törenle verildi.

Dikilitaş Mahallesi'nde bulunan Akdeniz Belediyesi Hizmet Binası'nda düzenlenen kursun sertifika törenine Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Başkan Yardımcısı Tarfa Arıç, Mersin Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Mustafa Özsoy, kursiyerler ve mahalle sakinleri katıldı.

Törende konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Türk, kursa katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bizim görevimiz sadece belediyenin rutin işlerini yapmak değil, asıl önemli olan sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra özellikle işsizliğe karşı projeler geliştirip, işsizlik sorununa karşı insanlarımıza meslek kazandırmaktır. Bu nedenle bugün burada gençlerimizin sertifika alacak olmalarından dolayı çok mutluyum” dedi.

Türkiye'deki işsizlik sorununun, meslek kurslarının önemini daha da arttırdığını vurgulayan Başkan Türk, meslek kurslarının, özellikle özel sektörün nitelikli eleman ihtiyacına kısmen yanıt olacağını kaydetti. Özellikle kadınların iş yaşamına atılmasının, aile ekonomilerine büyük katkı sağlayacağının altını çizen Türk, “Bu kurs sayesinde kadınlarımızın ellerinde bir meslekleri olacak. Ve yine sertifikaları sayesinde işyeri bile açabilirler. Ülkemizin en büyük sorunlarından biri de kalifiye eleman sıkıntısıdır. İnşallah el birliğiyle tüm bu sorunları en kısa zamanda aşarız. Emeği geçen bütün öğretmenlerimize tekrar teşekkür ediyor, kursiyerlerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Başkan Yardımcısı Tarfa Arıç ve Mersin HEM Müdürü Mustafa Özsoy tarafından, kursu başarıyla tamamlayan 13 kursiyere sertifikaları verildi. Ardından kursiyerlerin el emeği, göz nuru eserlerinin beğeniye sunulduğu serginin açılışı yapıldı.

MESLEK EDİNDİRME KURSUNA KATILANLARA SERTİFİKALARI VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 13:15:05
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 13:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?