4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kurtuluş günü törenlerle kutlanacak

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü yarın düzenlenecek törenlerle kutlanacak.


Başta Mersin Valiliği olmak üzere kutlamalara katılacak kurumlar hazırlıklarını tamamlarken, kurtuluş günü için ilk tören Tren Garı’nda gerçekleştirilecek. Mersin protokolü, saat 9.00’da trenle Mersin’e gelen temsili milisleri karşılayacak. Buradaki törenin ardından kortej Mersin Valiliği önüne yürüyecek. Valilik önünde göndere bayrak çekilmesinin ardından Mersin Valisi Hüseyin Aksoy makamında tebrikleri kabul edecek.


Kurtuluş Günü kutlamaları daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek. Burada saat 10.00’da başlayacak törende kurumlar Atatürk Anıtı’na çelenk sunacak. Daha sonra Kültür Merkezi’nde Devlet Övünç Madalyası töreni gerçekleştirilecek. Törende, şehit yakınları ile gazilere “Devlet Övünç Madalyası” verilecek. Kutlamalar gün boyu çeşitli etkinliklerle sürecek. Kutlamalar çerçevesinde Toroslar Belediyesi de, 'Kuvva-i Milliye Yürüyüşü' gerçekleştirecek.


Bu arada Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mersinlilerin kurtuluş gününü kutlayan Aksoy, Mersin’in Fransızların işgalinden kurtuluş tarihi olan 3 Ocak’ın, Mersin’in yeniden doğuşu olduğunu vurguladı. Vali Aksoy mesajında, “Türk Milletinin azmi, kararlılığı ve vatanseverliği sayesinde 87 yıl önce kazanılan bu zafer, Mersinlileri bağımsızlığa kavuşturmuştur. Bu günü bize armağan eden aziz şehitlerimize ve şu an hayatta olmayan gazilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Şanlı tarihimiz karşısında duyduğumuz onur, geleceğimizin şekillenmesinde, çocuklarımıza bırakacağımız mirasımızın belirlenmesinde bizlere ışık olmuş, yol göstermiştir. Bu onura layık olmak için, Türk Milleti ve Mersinliler olarak birlik ve beraberliğimizi daima korumalı, aziz şehitlerimizin emaneti olan vatanımıza sonuna dek sahip çıkmalı, ülkemizi çok daha güzel yarınlara taşıma gayreti içinde olmalıyız” dedi.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, 87 yıl önce ülkenin birçok bölgesinde olduğu gibi Mersin'in de emperyalist güçlerin işgaline uğradığını, halkın zulüm ve baskı altında sindirilerek asimile edilmek istendiğini belirtti. Mesajında gençlere seslenen Başkan Özcan, "Milli Mücadele mucizesinin ilhamı, Misak-ı Milli ve Kuvayi Milliye ruhundan kaynaklanan haklı gurur ve vatan sevgisini, günümüzde sizler de kalbinizde yaşatmaya devam ettirerek görevinizi yapmalısınız. Bizlere düşen görev ise, sizlere yakışır çağdaş, demokratik ve özgürce yaşayacağınız ortam yaratmaktır. Tüm bu duygu ve düşüncelerle geçmişteki onurlu direnişleriyle topraklarımızı düşman işgalinden kurtaran ve bugün aramızda olmayan kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyorum. Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yılını kutlarken, dünya kenti Mersin'de sevgi, barış ve kardeşlik duyguları içinde yaşamak umudu ile sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 16:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?