5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kurtuluş Savaşı'nı canlandırdılar

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, sosyal ve iktisadi alanda kalkınmanın artmasıyla, kadınların toplum hayatına katılmasının da buna doğru orantılı olarak artacağını söyledi.

Kadın ve Emek Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen Kadınlar Günü özel etkinliğine katılan Kaymakam Özefe, “Bugün kadınlarımızın toplum hayatına katılmasında bir problemimiz yok. Kültür olarakta bir problemimiz yok. Sosyal ve iktisadi alanda sıkıntılarımız var, bu da bence kadına karşı ayrımcılığımızdan kaynaklanmıyor. Sosyal ve iktisadi alanda ne kadar kalkınırsak, buna doğru orantılı olarak kadınlarımızın toplum hayatına katılması da artacaktır” dedi.

Kadın ve Emek Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Nesrin Sorver de yaptığı konuşmada, Dünya Kadınlar Gününün bu yıl aynı zamanda derneklerinin birinci yaş günü olduğunu belirterek, bütün kadınların gününü kutladı.
Konuşmaların ardından etkinliğin panel bölümüne geçildi.
Panele konuşmacı olarak, Yrd. Doç. Dr. Sevgi Rad, Avukat Ayşe Aksoy, Ziraat Mühendisi Selma Anamurluoğlu, Erdemli Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Cemalettin Kurt ve Şair yazar Mine Bahçeci katıldı.

Panel sonunda Erdemli’de yılın kadını seçilen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Elife Güzel’e ve yılın başarılı kadını seçilen Mersin Adliyesi Yazı İşleri Müdürü Şefika Köroğlu’na plaket verildi.

Kadınlar Gününe özel kompozisyon ve şiir yarışmasında ödül alan öğrencilere ödüllerini siyasi partilerin belediye başkan adayları takdim etti. Öğrenciler birer cumhuriyet altını ile ödüllendirildi. Etkinliklerin sonunda ise ‘Hayel Et’ tiyatrosu Kurtuluş Savaşı yıllarında kadının çektiği sıkıntıları anlatan bir skeç sundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 13:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yeliz avcı IP: 78.166.177.xxx Tarih : 23.03.2009 17:49:12

bence fazla detaya girilmemiş ama yinede güzel :S