30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

'Kurtuluş'a coşkulu kutlama

MERSİN'İN 'KURTULUŞ'UNA COŞKULU KUTLAMA

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nca özel görüntü, efekt ve ışık sistemi kullanılarak hazırlanan; 'Zafere Giden Yol' adlı gösteri sahnelendi.

Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen ve yoğun ilginin gösterildiği etkinliğe katılanlar arasında; Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal da yer aldı. Ekrem Tamer'in kaleme alıp, aynı zamanda da yönetmenliğini üstlenmiş olduğu eserin koreografisini Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçılarından Serbülent Biçer üstlenirken, 'Zafere Giden Yol' adlı gösteride Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Halk Oyunları Topluluğu ve Şehir Tiyatrosu oyuncuları aynı sahneyi paylaştı. Özel görüntü, efekt ve ışık sisteminin kullanıldığı organizasyonda Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşundan da bazı önemli kesitler de sunulurken, kente mal olmuş isimlerin öyküleri de anlatıldı.

Gösterinin ardından sahneye çıkarak kısa bir konuşma yapan Vali Hasan Güzeloğlu, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinliğin oldukça anlamlı olduğunu belirterek, emeği geçen ve katkıda bulunanlara da teşekkür etti. 89 yıl önce canları pahasına kenti savunarak düşmana teslim etmeyen kahramanları anabilme noktasında böylesi bir geceyi organize ettiklerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da, “Onlara ne kadar minnettarlık duysak da azdır. Bugün özgür ve bağımsız bir ülkede rahatça yaşayabiliyorsak, onların fedakarlıkları sayesindedir. Özelikle yeni neslin bu kahramanları iyi tanıması gerekiyor. Hatta öyle ki bu kahramanlarımızın büyük bir bölümü, şu an salonda bulunan sizlerin dedesi ve yakın akrabasıdır. Onlarla ne kadar övünseniz azdır” dedi.

Geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye'nin bağımsızlığına kasteden iç ve dış düşmanların olduğunu dile getiren Özcan, “Ancak özellikle Mersin'de değişik etnik kökenden gelen insanlarımız adeta et ile tırnak gibi olmuştur. Bu insanları birbirinden ayırmaya kimsenin gücü yetmez. Ben de 12 yıllık belediye başkanlığım döneminde düzenlediğim kültürel ve sanatsal etkinliklerle birlikte bu dostluk ve kardeşlik duygularını daha da pekiştirmeyi çalıştım” ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, Tuğamiral Taylan ve Belediye Başkanı Özcan, diğer protokol üyeleri ve salonda bulunan katılımcılarla birlikte 'Mülkiye Marşı'nı söyledi. Kutlamalar, düzenlenen kokteyl ve sonrasında gerçekleştirilen havai fişek gösterisiyle sona erdi.

MERSİN'İN 'KURTULUŞ'UNA COŞKULU KUTLAMA
MERSİN'İN 'KURTULUŞ'UNA COŞKULU KUTLAMA
MERSİN'İN 'KURTULUŞ'UNA COŞKULU KUTLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2011 Salı 11:34:01
Güncelleme :4 Ocak 2011 Salı 17:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?