4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kurumlar birbirine rakip oldu

KURUMLAR BİRBİRİNE RAKİP OLDU

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nce, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği; 'Kurumlararası Futbol Turnuvası'nın bu yılki ayağının büyük bir çekişmeye sahne olması bekleniyor.

Kentte görev yapan gazetecilerin de; 'Basınspor' çatısı altında katılacağı turnuvanın kura çekimleriyse Toroslar Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde bu yıl 5.'si organize edilmesi beklenen turnuvaya Mersin kent merkezinde faaliyet gösteren toplam 27 kurumun katıldığı bildirildi.

35'er dakikalık 2 devre halinde Toroslar Belediyesi 3 Ocak Spor Kompleksi ve Güneykent Anafartalar Spor Kompleksi'nde yapılacak olan ve takımların 20'şer futbolcu ile katılacağı müsabakalarda profesyonel futbol kuralları geçerli olacağı kaydedildi. Turnuva sonunda ilk 3'e girecek olan takımların yanı sıra 'En Centilmen Takım', 'Gol Kralı' ve 'En İyi Kaleci' gibi ödüllerin de sahibini bulacağı belirtildi. 27 takımın katıldığı turnuvanın da toplam 6 gruptan oluştuğu bilgisi verildi.

Turnuvada yer alan takımların grupları ve müsabaka takvimi için gerçekleştirilen kura çekimi öncesinde konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, hizmet belediyeciliğin yanında sosyal belediyeciliği de ön planda tutan bir kurum olduklarını vurgulayarak, bu turnuvayı düzenlemelerindeki amacın; kurumlar arasındaki dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak olduğunu anlattı. Belediye olarak 'Kurtuluş Günü' kutlamalarını her yıl düzenledikleri etkinliklerle renk kattıklarını dile getiren Tuna, geleneksel hale getirilen futbol turnuvasının, da bugüne kadar Fair-play olgusu içinde geçtiğini, sporun kardeşliğin simgesi olduğuna dikkat çekildiğini belirtti.

Turnuvaya olan ilginin her geçen yıl artmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Hamit Tuna, "Organizasyonla birlikte kurumlar arasındaki diyalogu arttırırken, sportmence geçen mücadelelerle de kurumlardaki bürokrat, müdür, amir ve personel kaynaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Kaldı ki bizler, kamu menfaati adına hizmet veren kurumlarız. Kurumlar arasında kurulacak olan sıcak ilişkilerin artması şehrimiz için olumlu gelişmelere zemin hazırlayacaktır. Gerçekten sporun her dalına ciddi şekilde destek veriyoruz. Sporun, kardeşliğin simgesi düşüncesinden hareket ederek, insanlar arasındaki diyalogun üst seviyelere çıkmasını hedefliyoruz" dedi.

Öte yandan, çekilen kuralara göre A Grubu'nda; "İl Emniyet Müdürlüğü, Mezitli Belediyesi, Mersin Devlet Hastanesi, PTT ve Kadastro" takımları yer alırken, B Grubu'nda da; "Büyükşehir Belediyesi, MESKİ, Müftülük, Toroslar Devlet Hastanesi" ekipleri yer aldı. C Grubu; "Akdeniz Belediyesi, Yenişehir Belediyesi, Kadın Doğum Hastanesi ve Maliye takımlarından oluşurken, D Grubu'nda da şu kurumlar yer aldı; "Mersin Üniversitesi, Özel İdare, Cezaevi, Bayındırlık Müdürlüğü ve Nüfus Müdürlüğü." Basınspor, söz konusu turnuvada E Grubu'nda mücadele ederken, rakipleri de; Deniz Kartalları, Toroslar Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve AKİB oldu. F Grubu'nda ise şu ekipler yer alıyor; "Türk Telekom, TRT, TEDAŞ ve Muhtarlar Spor." 'Kurumlararası Futbol Turnuvası'nın açılış maçının, 3 Ocak Spor Kompleksi'nde 29 Ekim 2010 Cuma günü geçen yılın şampiyonu Akdeniz Belediyesi ile Yenişehir Belediyesi arasında oynanacağı belirtildi.

KURUMLAR BİRBİRİNE RAKİP OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 17:40:00
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 18:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?