30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Kurutulmuş gıdaya ilgi arttı

KURUTULMUŞ GIDAYA İLGİ ARTTI

Bir zamanlar dar gelirli insanların tercih ettiği kuru sebze meyveler, şimdilerde sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi olmaya başladı. Hormonsuz yiyeceğin yolu da kurutulmuşlardan geçiyor.

Buzdolabının olmadığı dönemlerde uzun kış ayları için hasat döneminde balkonlarda kurutulan patlıcan, biber, kabak, bamya, fasulye ve domatesler, kentlerde satılmaya başlandı.

Mersin'in Silifke ilçesinde satışı yapılan kurutulmuş sebze ve kuru gıdalar vatandaşlardan ilgi görüyor. Vatandaşların seralarda yetişen sebzeler yerine doğal yolla kurutulmuş gıdaları tercih ettiğini belirten Özlem Yufka sahibi Mustafa Şavluğ, "Anadolu insanının yıllardan beri mutfağından eksik etmediği, dar gelirlinin sofralarının başyemeği olan kurutulmuş sebze ve meyveler seralarda üretilen taze hormonlu ürünlerin yerini almaya başladı" dedi. Kış aylarında olmamızdan dolayı müşterilerin daha çok

kurutulmuş gıdaları tercih ettiğini anlatan Şavluğ, şöyle konuştu: "Yufka ve kadayıf imalatının yanı sıra köylerimizde doğal yolla üretilmiş ve yine doğal yolla kurutulmuş gıdaların da satışını yapıyoruz. Özellikle kurutulmuş biber ve kurutulmuş patlıcan ilgi görüyor. Bir salkımda bulunan 50 adet kurutulmuş biber ya da patlıcanı 6 TL'den satıyoruz. Kurutulmuş gıdalar ev kadınlarımız için de büyük kolaylık."

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 09:55:03
Güncelleme :16 Şubat 2011 Çarşamba 10:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?