5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kuruyemişçilere yılbaşı denetimi

TARSUS'TA KURUYEMİŞ VE ŞEKERLEME SATIŞ YERLERİ DENETLENİYOR

Mersin’in Tarsus ilçesinde zabıta müdürlüğü ile sağlık işleri müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yılbaşı nedeniyle kuruyemiş ve şekerleme satış yerlerine denetim yaptı.

Şehir merkezinde bulunan kuruyemiş ve şekerleme satış merkezlerini denetleyen Tarsus Belediye Zabıta ekipleri, insan sağlığını etkileyecek olumsuzluklara rast gelmedi.

Ürünlerde son kullanma tarihi ve ambalajlamaya dikkat eden ekipler, yılbaşına kadar bu tür işyerlerini sık sık denetleyeceklerini bildirdi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sağlık kurallarına uymayan işyerleri hakkında yasal işlemler yapılacağını söyledi. Kocamaz, “Belediye olarak devamlı gıda ürünlerine yönelik denetim yapıyoruz. Ancak yılbaşının yaklaşması nedeniyle kuruyemiş ve şekerleme tüketimi fazla olacağı için bu tür işyerlerine denetimleri sıklaştırdık. Sadece bizim denetim yapmamız yetmez. Ancak halkımızın da bu konuya aynı duyarlılıkla yaklaşması gerekir. Özellikle gıda maddeleri üzerinde bulunan son kullanma tarihini kontrol etmeli ve olumsuz gördükleri işyerlerini bizlere bildirmeliler” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 20:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?