2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kutlama komitesinden Aksoy'a ziyaret

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 82.yılı kutlamaları kapsamında Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama komitesi Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti.

Denizcilik Müsteşarlığı Mersin Bölge Müdürü Cem Murat Yıldırım, Deniz Ticaret Odası (DTO)Yönetim Kurulu Üyesi A.Kahraman Yavuz, DTO Genel Sekreteri Korer Özbenli, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Dz. Kur Kd. Alb. Ali Kamil Yücel, İl Gençlik ve Spor Müdürü Emrullah Taşkın, Mersin Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ferit Red ile Öğretim Görevlisi Deniz Kaplan'dan oluşan kutlama komitesi, Vali Aksoy'a Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama programı hakkında bilgi verdi.

Denizcilik Müsteşarlığı Mersin Bölge Müdürü Cem Murat Yıldırım, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 82. yılı kutlamalarının, bu yıl deniz kenti olan Mersin'de daha geniş katılımla kutlanmasını amaçladıklarını ifade ederek, kutlamalar kapsamında komite olarak ortak bir çalışma yürüttüklerini, geniş kapsamlı güzel bir kutlama olacağını söyledi.

Vali Aksoy ise kutlama komitesine ziyaretten dolayı teşekkür ederek, "Bu yıl kutlamaları daha anlamlı hale getiren Deniz Ticaret Odası'nın önemli bir çalışması var. Bu da, Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nin temelinin atılacak olmasıdır. Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'ni, deniz kenti olan Mersin'de denizcilik sektörüne eleman yetiştirilmesi bakımından çok önemsiyoruz" dedi.

Nitelikli eleman yetiştirme ve mezunların iş bulmasını sağlama adına Denizcilik Meslek Lisesi'nin oldukça önemli bir okul olduğunu kaydeden Aksoy, "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde ihtiyaç duyduğumuz derslik sorunumuzun çözülmesinde de önemli bir katkı sunacaktır. Deniz Ticaret Odası'na çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Aksoy, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı önemine yakışır şekilde kutlanacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 13:09:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?