5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kutlamalar saat 5'te stadyumda

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 90. yıldönümü, Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de törenlerle kutlanıyor.

Mersin Valiliği tarafından organize edilen kutlamaların ilki Cumhuriyet Maydanı'nda gerçekleştirildi. Vali Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ve çok sayıda öğrencinin katıldığı tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Ardından törene katılanlar, Atatürk ve silah arkadaşları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, hem ardından da Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylendi.

Buradaki tören Vali Aksoy'un 'Şeref Defteri'ni imzalamasıyla son buldu. Aksoy, 'Şeref Defteri'ne ise şu notları düştü; "Yüce Atatürk, 19 Mayıs 1919'da yaktığınız bağımsızlık meşalesiyle ulusumuzun yeniden dirildiği, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı bugünü ilk günkü kıvanç ve coşkuyla kutluyoruz. 'Doğum tarihimdir' dediğin; 19 Mayıs 1919 tarihi tüm mazlum milletlerin de uyanış ışığı olmuştur. Gençlere emanet ettiğin Cumhuriyet, O'nu ilelebet koruyacak ve yaşatacak azim ve kararlılıktaki emin ellerdedir. Hiç ara vermeksizin; muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefine kararlılıkla yürümekteyiz."

Öte yandan 'Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' kutlamalarının, saat 17.00'de Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda devam edeceği bildirildi. Buradaki etkinliklerde de ortaöğretim kurumlarının yanı sıra üniversite öğrencilerinin de çeşitli gösteriler sunacağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 12:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?