3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Kuyudan çıkan gaz inceleme bekliyor

Mersin'de bir portakal bahçesinde su aramak için kazılan kuyudan çıkan gaz, 1 haftadan bu yana aralıksız yanıyor.

Yetkililerin olaya duyarsız kaldığını belirten köylüler, yanan ateşte çay demleyip yumurta pişirerek gazı kendilerince değerlendirmeye çalışıyor.

Mersin merkeze bağlı Dorukkent köyünde, Ali İnsan Kurt ile Cafer Kurt kardeşlere ait yaklaşık 15 dönümlük portakal bahçesinde su için açılan kuyudan çıkan gaz, 1 haftadan bu yana aralıksız yanmaya devam ediyor. Koku yapıp zehirlenmelere neden olmamak için kuyuya sarkıtılan hortumdan yüzeye çektikleri gazı yakan köylüler, 1 haftadır yetkililerin gelip inceleme yapmasını bekliyor.

Köylüler bir yandan yetkililerin gelmesini beklerken, bir yandan da boş yere yanan gazı kendilerince değerlendiriyor. Hortumun ucundaki alevlerin çevresini briketlerle basit bir ocağa dönüştüren köylüler, soğan tarlasında çalışırken, çay ihtiyaçlarını da buradan gideriyor. Ateşte çay demleyip, yumurta pişiren köylüler, "Kimse gelip buraya bakmıyor, en azından biz şimdilik gazı bu şekilde değerlendiriyoruz" dedi.

Bahçe sahibinin yeğeni Özlem Aldı, 1 hafta önce su bulma umuduyla kazdıkları kuyudan gaz çıktığını hatırlatarak, "Su bulmak için 86 metreye kadar indik, çevreye ağır bir koku yayılınca gaz olduğunu anladık. Hortum sarkıtıp kibriti çaktığımızda yanmaya başladı. Yetkililere haber verdik ancak şu ana kadar gelen giden olmadı" diye konuştu.

Defalarca bildirilmesine rağmen kimsenin bu duruma aldırış etmediğini ifade eden Özlem Aldı, "Biz özellikle ülkenin enerji ihtiyacı olduğu bir dönemde en azından buradaki potansiyelin incelenmesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Özlem Aldı'nın babası Ahmet Aldı da, yetkililerin duyarsız kalmasına tepki göstererek, "Kaç kez bildirildi, gelen yok, giden yok. En azından gelip buraya bir baksalar, buradaki potansiyel yeterli mi değil mi? Yeterliyse değerlendirilsin, değilse kapatılsın. Biz bunu istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 18:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa kaya IP: 212.186.77.xxx Tarih : 5.12.2008 19:22:10

bize amerika izin verirse gelir bakariz yoksa kimin umrunda gaz cikmis petrol cikmis